|

Telif hakkında önemli adım

Türk sineması Avrupa ve dünyanın çeşitli festivallerinde yüz güldüren başarılara imza atıyor. Semih Kaplanoğlu'na İsviçre'den telif hakkı ödenecek.

Yeni Şafak
16:09 - 5/01/2016 Salı
Güncelleme: 15:00 - 5/01/2016 Salı
AA

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Mehmet Güleryüz, Türk sinemasının Avrupa ve dünyanın çeşitli festivallerinde yüz güldüren başarılara imza attığını ve yönetmenlerin kişisel başarılarıyla Türkiye'nin uluslararası arenada saygınlığının arttığını belirtti.



Dünyanın birçok ülkesinde Türk dizilerinin oynadığına işaret eden Güleryüz, Türk filmlerinin ihraç ürünü haline gelmesi potansiyeline vurgu yaptı.



nemli adımlar atılmasını bekliyoruz
"


Avrupa Birliği müzakerelerinde, telif haklarının önemli bir mesele olarak yerini koruduğunu kaydeden Güleryüz, şunları kaydetti:



"Hükümet programında telif hakları konusunda adım atmak var. Bu konuda yapılan çalışmalar hızlandı. Önümüzdeki günlerde önemli adımlar atılmasını bekliyoruz. 2015 yılında İsviçre'de oynayan filmleri dolayısıyla Semih Kaplanoğlu'na telif ödemesi yapacağız. Bu, emsal teşkil etmesi açısından önemli bir adım."



Mehmet Güleryüz, 2011'den itibaren Nuri Bilge Ceylan, Özer Kızıltan ve Semih Kaplanoğlu'na İsviçre'de oynayan filmleri için ödeme yaptıklarını aktararak, "Bu bize telif hakları sisteminin uygulanabilirliği konusunda örnek oluyor. Önemli olan sistemin oturması. 2015 yılı için Semih Kaplanoğlu adına gelen telif, moral verici bir gelişme oldu" ifadelerine yer verdi.


#Semih Kaplanoğlu
#setem akademi
#telif
#Mehmet Güleryüz
8 yıl önce