|

Teröre alkış tuttular

PKK’nın Ankara’da gerçekleştirdiği bombalı intihar eyleminde ve Taksim’deki patlamada 41 kişinin hayatını kaybetmesiyle ülke genelinde yas tutulurken birçok isim iktidar karşıtlığını paravan olarak kullanarak terör örgütünü aklama yarışına girişti. Gerçek Hayat Dergisi bu haftaki sayısında terör yandaşlığına adını yazdırmış bu isimleri sıralıyor.

Yeni Şafak
09:48 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:45 - 24/03/2016 Perşembe
Gerçek Hayat

Terör eylemlerini şahsi nefretlerine yahut siyasi beklentilerine alet edip ülkesine, milletine ihanet eden yazar, siyasetçi, akademisyen ve sanatçıların sinsi manipülasyon çabaları gündeme damgasını vurmaya devam ediyor. İşte o isimler;



PKK'yı es geçmek


Ahmet Altan 15 Mart'ta yayınlanan “Resimler ve Rüzgâr" başlıklı yazısında, 13 Mart saldırından ölenler hak­kında uzunca hüzünlü satır­lar yazmıştı. Ancak Altan'ın mantığına göre ölüm, bir otobüs terminali gibi olduğu yerde duruyor ve yalnızca “oraya gönde­rilenler" ölüyor. PKK? Yok. Bomba? Dağa kaçtı.





Suç Erdoğan'dan ibaret


İktidar düşmanlığından millet düşmanlığına hızlıca terfi edenlerden biri de Hasan Cemal. PKK ve Kürt meselesi hakkında birçok kitap da yazmış olan Cemal, bomba patladıktan sadece 2 dakika sonra “Ankara'daki terör saldırısını lanetliyorum. Erdoğan'la istikrar da olmaz barış da!" tweetini attı.





Terör örgütü değil bölge devleti


Yıllarca Radikal gazetesinden siyaset teorisi temelli yazılar yazarak bir kesimi “ay­dınlatan" Ahmet İnsel'in 15 Mart'ta Cumhuriyet'te yayınlanan yazısında PKK'yı aylardır kanlı infazlar ve bombalama eylemleri yapan bir terör örgütü olarak değil de ma­zisi pırıl pırılken bir şekilde ayağı tökezleyip ufak tefek hatalar yapan bir “bölge devleti" gibi sunuyor. Bir insanın vatan bilin­cinden yoksun oluşunun onu nasıl körleştireceğine harika bir örnek.





Bizi öldürme, onları öldür


CNN Türk'teki programı kısa süre önce yayından kaldırılan Mirgün Cabas, Cemil Bayık'ın “Erdoğan ve AKP'yi de­virmeden bu süreç bitmez" sözlerini de­ğerlendirirken, şu ifadeleri kullandı: “Hepimizi gözden çıkarmış birini devirmek için bizi öldürmek. Bravo, çok iyi plan!" Cabas, attığı tweet üzerine Cemil Ba­yık'ın açıklamasını olumlu bulup bulmadığını soranla­ra cevap vermedi.





Hepsi oy yükseltmek için


İktisat profesö­rü Mehmet Al­tan da saldırı sonrası attığı tweet'lerde hükümeti suçlayan bir dil izledi. Canlı bombaya laf söylemeyen, hükümeti hedef alan Mehmet Altan yaşanan saldırıyı “oy yükseltmeyi hedefleyen" iktidara bağladı.





Teröristler gündem değiştiriyor


CHP milletvekili Mahmut Tanal'a göre, teröristlerin derdi ke­deri gündemi değiştirmek. Birgün gazetesinin “45 öğrenciye tecavüz" haberinin fotoğrafı eşliğinde Tanal şu tweet'i attı: “Bu olayları kapatmak için, gündemi değiştirmek için bom­ba patlatmasınlar mı? Çünkü bunlar gündem değiştirmekte mahir." Gerçi burada teröristler mi gündem değiş­tirmekle suçlanıyor, yoksa bombayı hükümetin patlattığı mı ima ediliyor belli değil. Hem nalına, hem mıhına...





“Biz demiştik"


Bir de saldırıları doğuda kazılan hendeklere müdahale eden dev­letin ödemesi gereken bedel olarak görenler var. Onların bir sözcüsü de Taraf'ta kültür sanat yazıları yazıp sonra Twitter politikasına terfi eden Esra Yalazan'dı. Yalazan yayınladığı mesajda “Biz demiştik" demeyi ihmal etmedi.





Önce siyaset yapalım, bir ara başsağlığı da dileriz


13 Mart Pazar sabahını Ensar Vakfı'nı karalamakla açan cemaat hesapları, ak­şamki saldırıya da siyaset bulaştırmayı ihmal etmedi. Emre Uslu, hemen saldırının ardın­dan yayınladığı mesajda, “Ankara'da patlama. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Göreceksiniz, şerefli bir insan evladı çıkıp istifa etmeyecek. Değil mi Hakan ve Efkan?" diyordu.





#Gerçek Hayat Dergisi
#Ahmet Altan
#Mehmet Altan
#Mirgün Cabas
8 yıl önce