|

Teröre lanet okudular

Dün akşam Vodafone Arena'da oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası Çevik kuvvet polisine bombalı saldırı düzenlendi. 2 patlamanın olduğu bölgede 30 polis 7 sivil hayatını kaybetti. Olayı haber alan ünlüler sosyal medyadan teröre lanet okuyarak tepkilerini gösterdi.

Yeni Şafak
09:49 - 11/12/2016 Pazar
Güncelleme: 13:32 - 11/12/2016 Pazar
Yeni Şafak
Ünlüler sosyal medyadan teröre lanet okuyarak tepkilerini gösterdi.
Ünlüler sosyal medyadan teröre lanet okuyarak tepkilerini gösterdi.

Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk etti. Bu sırada staddaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerini doğrudan doğruya hedef alarak yapılan bir bombalı bir de canlı bomba saldırısı oldu. 7'si sivil 30'si polis 38 kişinin şehit olduğunu bölgede 'si ağır 166 kişi de yaralandı. Meydana gelen patlamanın ardından, birçok ünlü isim de saldırıya lanet okuyarak büyük tepki gösterdi.






Komedyen Şahan Gökbakar, Türk bayrağı fotoğrafı paylaştığı mesajında, "Allah yardımcımız olsun. Teröre lanet olsun. Allah kahretsin. Yazıklar olsun. Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak." gibi ifadelere yer verdi.

Şarkıcı Mustafa Ceceli, mesajında "İnsan canına kastetmek nasıl bir vicdansızlıktır? Dün akşamki kalleş saldırıda 29 şehit verdik. 166 yaralı var. Yastayız." ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Yıldız Tilbe, paylaşımında şunları kaydetti: "Şehitlerin üzerine Allah'ın sonsuz rahmeti olsun. Yakınlarına Allah sabır versin. Yaralılara acil şifalar dilerim. Allah sonumuzu hayır etsin. Allah daha çaresiz bırakmasın ülkemizi. Herkes aynı durumda, herkes çok şey yapmak istiyor fakat hiçbir şey yapamıyor. Allah bütünlüğümüzü bozmasın. Allah memleketimizin ve hepimizin sonunu hayırlı etsin."

Oyuncu Oktay Kaynarca mesajında, "Başın sağ olsun memleketim. Başın var olsun, dik olsun memleketim. Mekanınız cennet olsun kardeşlerim." cümlelerine, Ali Nuri Türkoğlu ise "Başaramayacaksınız. Tüm Türkiye olarak, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, milletimize metanet diliyoruz." ifadelerine yer verdi.




Demet Akalın mesajında "Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Lanet olsun teröre." ifadelerine yer verdi.


Şarkıcı Ali Şan, saldırıya tepkisini "Lanet olsun teröre. Lanet olsun teröre yardım ve yataklık yapanlara. Lanet olsun ülkemizi karıştırmak isteyenlere." ifadeleri ile gösterdi.

#Beşiktaş patlama
#Bombalı saldırı
7 yıl önce