|

Dünya Tiyatro Günü'nde oyunlar ücretsiz

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde 23 farklı oyun ücretsiz sahnelenecek. Bursa 4. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali kapsamında, Makedonya Tetova Ulusal Tiyatrosu yapımı "Minik Thomas'ın Ordusu" adlı oyun, 27 Mart Pazartesi günü sergilenecek ücretsiz temsiller arasında bulunuyor.

Yeni Şafak
11:07 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 11:08 - 14/03/2017 Salı
Diğer
Dünya Tiyatro Günü'nde 23 oyun ücretsiz olarak tiyatroseverlerle buluşacak.
Dünya Tiyatro Günü'nde 23 oyun ücretsiz olarak tiyatroseverlerle buluşacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Tiyatro Günü'nde 23 oyun ücretsiz olarak tiyatroseverlerle buluşacak.



Sanatseverler, ücretsiz temsilleri Devlet Tiyatroları'nın 12 yerleşik bölgesindeki 23 sahnesi ile Caddebostan Kültür Merkezi Turne Sahnesi'nde izleyebilecek. Yaklaşık 8 bin kişinin ücretsiz tiyatro izlemesini sağlayacak etkinlikte, bir oyun da çocuklar için sahnelenecek.



İnsanlar arasındaki psikolojik oyunları işleyen İngiliz yazar Anthony Shaffer'ın Kapan (Sleuth) adlı oyununun ilk gösterimi de 27 Mart Pazartesi günü yapılacak. Göksel Kortay'ın Türkçe'ye çevirdiği ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönettiği Kapan, ücretsiz ilk gösteriminin ardından Erzurum Devlet Tiyatrosu sahnesinde sezon boyunca izlenebilecek.



Festival oyunları da ücretsiz


Bursa 4. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali kapsamında, Makedonya Tetova Ulusal Tiyatrosu yapımı "Minik Thomas'ın Ordusu" adlı oyun, 27 Mart Pazartesi günü sergilenecek ücretsiz temsiller arasında bulunuyor.



Adana Devlet Tiyatrosu ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali"nin 19'uncusu da 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde başlayacak.





#Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü
#Bursa 4. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Fest
#Makedonya Tetova Ulusal Tiyatrosu
7 yıl önce