|

Tohum dergisinin Kutlu Doğum özel sayısı çıktı

İmam-Hatip Liseleri Mezun ve Mensupları Derneği ÖNDER'in yayın organı Tohum'un Kutlu Doğum Haftası sayısı çıktı. İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin 1444. yılı kutlamalarına özel olarak hazırlanan Tohum dergisi dosya konusu olarak ise 'El Emin' başlığını işledi.

Yeni Şafak
20:52 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:07 - 25/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Sibel Eraslan, Yusuf Kaplan, Taha Kılınç, Sadık Yalsızuçanlar, Mona İslam, Senai Demirci, Ayşe Reşad, Mustafa Cihat, Mehmet Paksu, Fatih Duman, Recep Koçak gibi kıymetli kalemler ufuk açıcı yazılarıyla yer aldığı Tohum dergisinde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de derin çaplı bir söyleşisi yer alıyor. Şair Ali Emre ve ilahiyatçı Bekir Emiroğlu ile yapılan röportajların yanı sıra Tohum'da “El Emin'in ümmetiyiz, ancak olmamız gerektiği kadar emin miyiz” sorgulaması da yapıldı. 'Emin miyiz?' sorusunun cevabı, Ahmet Taşgetiren, Mevlana İdris, Rasim Özdenören, Hasan Aycın, Talha Uğurluel ve Hümeyra Şahin gibi önemli isimlerle birlikte aranıyor.





Kitap sayfasını İskender Pala'nın son kitabı 'Bülbülün Kırk Şarkısı' süslerken, sinema sayfasında Gülcan Tezcan, dünyaca ünlü İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin son filmini kaleme aldı. Ayrıca Charlie Hebdo saldırısı sonrası Efendimiz'in yeniden keşfi, peygamber mucizelerini tuvale yansıtan Hülya Yazıcı, Haremeyn'i yüz bin kez fotoğraflayan sanatçı Orhan Durgut ve www.sonpeygamber.info sitesinin serüveni şeklindeki haber dosyaları da derginin özel sayısında okuyucuları bekliyor.



Üç ayda bir yayınlanan Tohum dergisinin ilk sayısı 1963 yılında yayınlandı. 52 yıldır “Fikre, Sanata ve Ruha” hitap ederek yayın hayatını sürdüren Tohum'un dijital içeriğine www.onder.org.tr adresinden ulaşabilir, baskılı halini ise Önder Genel Merkez'den temin edebilirsiniz.



#tohum
#tohum dergisi
#tohum dergisi kutlu doğum sayısı
9 yıl önce