|

Torun beklerken ikizleri oldu

Antalya'da ziyarete gittikleri çocuk yuvasında bir süre zaman geçirdikleri 5 yaşındaki ikizlerden ayrılırken, "Anne, bizi de götürün" sözlerinden etkilenen Alçı çifti, Elif ve Eylül'ün koruyucu ailesi oldu. Torun sahibi olma hayali kurarken ikiz çocuklara anne baba olan Alçı çifti, yeniden çocuk cıvıltılarıyla dolan evlerinde ikinci baharı yaşıyor.

Yeni Şafak
09:45 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 10:20 - 21/10/2018 Pazar
AA
Alçı çifti, sahiplendikleri ikizlerle renkli günler geçiriyor.
Alçı çifti, sahiplendikleri ikizlerle renkli günler geçiriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çocuk yuvasında kalan 5 yaşındaki ikizler Elif ve Eylül'ün de kaderi ağızlarından çıkan "anne" kelimesiyle değişti. Emekli 63 yaşındaki Osman ve 52 yaşındaki Fatma Alçı çifti, 3 çocuğunu büyütüp yalnızlık hissine kapılınca, çocuklarla vakit geçirmek için bir süre önce yuva ziyaretlerine başladı.

  • Alçı çifti, burada gördükleri ikizler Elif ve Eylül ile bir süre zaman geçirdi. Yuvadan ayrılırken ikizlerin "Anne, bizi de götürün" sözlerinden etkilenen Alçı çifti, başvuru yaparak ikizlerin koruyucu ailesi oldu.

İkizleri anaokuluna götüren, onlara özel oda yapan, onlarla sevinip onlarla üzülen Alçı çifti, evlerini yeniden şenlendiren çocuk cıvıltılarıyla ikinci baharı yaşamaya başladı.


Benim de ikizlerim oldu

Anne Fatma Alçı, ağabeyi ve ablasının ikiz çocuk sahibi olduğunu, kendisinin de hep "Bizim de ikizlerimiz olsa" hayaliyle yaşadığını söyledi. Alçı, ikizlerin koruyucu ailesi olunca ağabeyi ve ablasına telefon açarak "Bakın benim de ikizlerim oldu" dediğini vurguladı. Çocuklarının evlilik yaşına gelmesine rağmen evlenmediğini anlatan Alçı, "Hep torun hayali kuruyorduk. Torun beklerken ikiz çocuk sahibi olduk. Elif ve Eylül iyi ki de benim kızlarım oldu. Hem onların hem de benim hayatım çok değişti. Onları ilk gördüğümde içime büyük bir sıcaklık gelmişti. Bana 'anne' diye seslendiklerinde benim için hayat adeta durdu. O dakikadan sonra onları bırakamazdım. İkizlerle adeta ikinci baharımızı yaşıyoruz." diye konuştu.

#anne
#Antalya
#koruyucu aile
#sosyal hizmetler
5 yıl önce