|

Tuba Büyüküstün Vatikan’dan ödül aldı

Oyuncu Tuba Büyüküstün, Vatikan'da düzenlenen Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri'nin verildiği törende, "En iyi kadın oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Yeni Şafak
09:25 - 8/11/2015 Pazar
Güncelleme: 10:37 - 8/11/2015 Pazar

Dizi ve sinema oyuncusu Tuba Büyüküstün, Vatikan' da En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.



Genç yaşta ve bir ayin sırasında hayatını kaybeden mimarlık öğrencisi Giuseppe Sciacca anısına bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve çeşitli alanlarda dünyanın farklı ülkelerden kişilerin ödüllendirildiği tören, Vatikan'a bağlı Pontifica Universita Urbaniana'nın Magna salonunda gerçekleştirildi.



Gecede, oynadığı dizi ve filmlerdeki başarılı performansının yanı sıra 2014 yılı UNCEF'in İyi Niyet Elçisi de olması sebebiyle "En İyi Kadın Oyuncu" seçilen oyuncu Büyüküstün, ödülünü törenle aldı. Tuba Büyüküstün'e ödülünü Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri organizasyonun başkanı Vasiliki Bafataki takdim etti.



Bafataki, Büyüküstün'ü özellikle sosyal sorumluluk kampanyalarındaki rolünden dolayı kutladı.



Tuba Büyüküstün de konuşmasında, hayatta en önemli şeyin insanların kalbine hitap ederek, onların hayatlarını aksi yönde değiştirecek şeyler yapmak olduğunu belirterek, "Burada ödül almak, benim için çok onur ve gurur verici" dedi.



Büyüküstün, törenin ardından ödüle layık görülen diğer isimlerle birlikte fotoğraf çektirdi.



2012 yılında oyuncu Murat Yıldırım, "En iyi erkek oyuncu" ödülünün sahibi olmuştu. Burak Hakkı ise 2013 yılındaki organizasyonun içinde yer alarak, "En iyi kadın oyuncu" seçilen Olga Satulova'ya ödülünü vermişti.



Büyüküstün, Vatikan'ın ekonomi bakanı statüsündeki Kardinal George Pell başta olmak üzere çok sayıda üst düzey din adamı ile kültür ve eğlence dünyasından kişilerin de katıldığı törende ödülünü, Venezuelalı aktris ve model Astrid Pinero Herrera ile organizasyonun genel sekreteri Yunanistanlı Vicky Bafataki'den aldı.



Ödülün gerekçesi, Büyüküstün'ün oyunculuğunun yanında, yardımseverliği ile de ön plana çıkması olarak açıklandı.



Ünlü oyuncunun yer aldığı birçok yapımın Türkiye sınırlarını aşıp, gösterildiği ülkelerde de başarı elde ettiği, Suriyeli göçmen çocukların eğitimi konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü 2014 yılında UNICEF tarafından 'İyi Niyet Elçisi' seçildiği hatırlatıldı.



Büyüküstünün, Doğunun en ünlü ve popüler kadın oyuncularından biri olduğu da belirtildi.



HOLYWOOD SORUSU


Bunun ardından kariyerinin bir sonraki adımında, bir Holywood filminde rol almasının mümkün olup olmadığı sorulan Büyüküstün, Hayatta her şey mümkün. Aslında bir aktrist olacağımı dahi düşünmemiştim dedi.



Vicky Bafatakinin ise, çok başarılı bir oyuncu olmasının yanı sıra ikiz çocuk sahibi bir anne ve yardımsever olduğunu vurgulaması üzerine Tuba Büyüküstün, Sanırım önemli olan, insanların kalbini değiştirme ya da ona dokunma, bazı şeyleri tersine çevirebilme imkanına sahip olabilmek ifadelerini kullandı.




#tuba büyüküstün
#vatikan
#Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri
8 yıl önce