|

Türkçe'ye adanmış bir ömür

Yazar, şair ve edebiyat tarihçisi Nihad Sami Banarlı doğumunun 110. yılında özel bir etkinlikle anıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:08 - 20/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Türkçe'ye adanmış bir ömür
Türkçe'ye adanmış bir ömür

Yazar, şair ve edebiyat tarihçisi Nihad Sami Banarlı adına, “110. Doğum Yıldönümü ve Anma Paneli” adlı özel bir etkinlik düzenlendi. Türk Kültürüne Hizmet Vakfı ile Kültür Bakanlığı ortaklığında Marmara Üniversitesi'nde gerçekleşen panelde Birol Emil, Beşir Ayvazoğlu, Sait Başer, Prof. Dr. Mehdi Ergüzel, Prof. Dr. Şeyma Güngör konuşmacı olarak yer aldı. Panelde Banarlı’nın çalışmalarıve kişiliği tüm yönleriyle ele alındı. Ergüzel Türkçe aşığı Banarlı’na minnettar kaldığımızı belirterek “Çocuklarımıza milli edebiyat zevki kazandırmıştır. Türkçe yolunda derviş sabrıyla yürümüştür” dedi.

iSTANBUL AŞIĞIYDI

Edebiyat zevkini Banarlı’dan aldığını belirten Ayvazoğlu, şöyle konuştu: “İstanbul aşığıydı. Her evin ayrı bir şahsiyeti olduğuna inanır ve bir yanda cami, kasır, çeşmeleri bir yanda türbe, mescid, çiçek bahçeleriyle ayrı bir İstnbul’a dikkat çeker ve milli peyzajın önemini vurgulardı.”

Birleştirici gücü vardı

Prof. Dr. Birol Emil, Banarlı’nın Yahya Kemal’in eserlerinin yayınlanmasında öncülük etmiş olduğunu hatırlatarak bir vefa timsali olduğunu söyledi. Banarlı’nın istisna bir isim olduğunu belirten Emil, “Döneminde ve sonrasında hakkında olumsuz bir tartışmaya girilmemiş biridir. Her kesimden insanın sevgi ve saygısını kazanan Banarlı’nın birleştirici gücü de vardı” dedi.

#Nihad Sami Banarlı
#Yahya Kemal
#​Edebiyat
7 yıl önce