|

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: 25'inci yaşınız kutlu olsun

Yeni Şafak Gazetesi’nin 25. Yılını kutluyor, bundan sonraki yayın hayatında da başarılarının devam etmesini diliyorum.

Haber Merkezi
15:31 - 3/05/2019 Cuma
Güncelleme: 15:36 - 3/05/2019 Cuma
Yeni Şafak
Rifat Hisarcıklıoğlu
Rifat Hisarcıklıoğlu

Yeni Şafak Gazetesi’nin 25. Yılını kutluyor, bundan sonraki yayın hayatında da başarılarının devam etmesini diliyorum. Başta Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Albayrak, İcra Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Albayrak, Albayrak Grubu CEO’su Sayın Ömer Bolat, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Ekonomi Müdürü İbrahim Acar ile gazetenin hazırlanmasında emeği geçen tüm Yeni Şafak ailesinin 25. yılını tebrik ediyorum. Bu vesile ile sizlerin aracılığı ile iş dünyasına da mesaj vermek istiyorum.

BURASI TÜRKİYE BURADA İŞ VAR

İstihdamla ilgili olarak hükümetimizle istişare ederek ve birlikte çalışarak, önemli adımlar atılmasını sağladık. Kısa Çalışma Ödeneğinde mevzuat değişti, işler hale geldi. Bu şu demek; işler yavaşlasa bile istihdamı koruyabiliriz. 3 ay boyunca maaşlar İşsizlik Fonu’ndan ödeniyor. Şu ana kadar 800 civarında firma, 72 bin çalışan için bundan yararlandı. İşverene Asgari Ücret Desteği geçen sene Ekim’de sona ermişti. Talebimiz üzerine yeniden başlatıldı, miktarı da 100 liradan, 150 liraya yükseltildi. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımız, yeni bir istihdam kampanyası yapmamızı istedi. Biz de 25 Şubat’ta “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla, İstihdam Seferberliği 2019’u başlattık.

ARABULUCULUKTA KAY BEDEN YOK

Bir diğer önemli sıkıntı, iş mahkemelerinde yaşanıyordu. Davalar hem uzun sürüyor, hem de işverenler hep haksız çıkıyordu. Bizim çabalarımız sonucu, 2018’de işçi-işveren uyuşmazlıklarında, arabuluculuk zorunlu kılınmıştı. Sonrasında 2019’da ticari uyuşmazlıklarda da arabuluculuk zorunlu hale getirildi. Eskiden bir dava 2-3 yıl sürebiliyordu. Arabuluculukla, çoğunlukla 1 haftada, ama en fazla 2 ayda çözüm sağlanabiliyor. Arabuluculuk aynı zamanda bir kazan-kazan yöntemi. Taraflar helalleşerek ayrılıyor. Böylece arabuluculuk toplumsal barışa da katkı sağlıyor. Sonuçlara baktığımızda, İş-işveren arasındaki anlaşmazlıklarda, 350 bin dosyanın yüzde 70’inde, taraflar, zorunlu arabuluculuk sayesinde anlaştı.

#Yeni Şafak 25. yıl
#Rifat Hisarcıklıoğlu
5 yıl önce
default-profile-img