|

Türkiye'deki ilk oyuncak sergisi açıldı

Sunay Akın'ın özel koleksiyonundan oluşan '5000 Yıllık Hikaye - Oyuncak Sergisi' Mall Of İstanbul'da farklı kuşakları aynı duygularda buluşturuyor.

Yeni Şafak
16:54 - 5/01/2016 Salı
Güncelleme: 18:46 - 5/01/2016 Salı
IHA

Yazar ve şair Sunay Akın'ın özel koleksiyonundan dünyanın çeşitli ülkelerinden toplanan ve farklı kültürleri simgeleyen antika oyuncaklara ev sahipliği yapıyor. Sunay Akın'ın küratörlüğünde '5000 Yıllık Hikaye - Oyuncak Sergisi' antik çağlardan günümüze kadar oyuncakların 5 bin yıllık tarihini ziyaretçilerine aktarıyor. Akın'ın 20 yılda 40 farklı ülkenin antikacılarını dolaşarak topladığı oluşturduğu 4 bin parçalık eser daha önce hiç bir yerde sergilenmemiş. Oyuncak tarihini kronolojik bir sırayla sergileyen bu sergi Türkiye'de bir ilk. Ziyaretçilere farklı duygular yaşatacak sergi, 24 Nisan'a kadar açık kalacak.






7'den yetmişe herkes için


Açılışta konuşma yapan Torunlar GYO İcra Kurulu Üyesi Zeynep Torun, “Sayın Sunay Akın'la beraber bu müzeyi Mall of İstanbul'a getirdik. Bu müzenin tarihsel akışı içinde gerçekleşmesi ve bu kompozisyonu sağlaması, daha önce sergilenmemiş oyuncakların burada olması müzeyi eşsiz kılıyor. Müze, sadece çocuklar için tasarlanmadı, Sunay Bey özellikle yetişkinlerin, anne-babaların çocukların elinden tutup, çocukla çocuk olmasını istiyor. Biz de bunu destekliyoruz" dedi.



Sergiyi gezen, 7'den yetmişe herkes zaman tünelinde çocukluğunu yaşayacağa benziyor.







'Bundan bende de vardı'


Ziyaretçiler, gezerken kendilerini bir zaman makinesinde hissederek çocukluklarına doğru yola çıkacaklar ve birbirlerine kendi dönemlerini anlatmanın keyfini çıkaracaklar. Zaman zaman 'bundan bende de vardı' dedirterek nostalji yaşatacak müzedeki oyuncaklar arasında ilk ayı oyuncağı Teddy'den, Fatoş Bebek'e, tarihte yapılan ilk tren ve gemi oyuncaklarından el yapımı oyuncaklara, bebek evlerinden uzay temalı oyuncaklara ve oyuncak müzik enstrümanlarına kadar bir çok antika değerli eser yer alıyor. Geniş bir tarih yelpazesinden beslenen oyuncakların her biri yapıldıkları dönemin izlerini taşıyor ve medeniyet tarihini oyunla anlatıyor.


#Mall of İstanbul
#Oyuncak sergisi
#Sunay Akın
#5000 Yıllık Hikaye - Oyuncak Sergisi
8 yıl önce