|

Türkiye’nin aile albümü

Milli şahsiyetlerin hayatlarını her yönüyle okura sunacak portre dergisi Milli Hikaye yayın hayatına başladı. Genel Yayın yönetmeni Esra Uçar, her sayıyı yerli ve manevi değerlerin ışığında Türkiye’nin aile albümü olarak hazırladıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:58 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Yayın hayatına yeni başlayan Milli Hikaye, bir portre dergisi. Dergide Ressam Devrim Erbil, Güreşçi Taha Akgül, Diriliş Ertuğrul dizisinin Hayme Anası Hülya Darcan, Manga'nın solisti Ferman Akgül Milli Hikaye'nin sayfalarında buluşabiliyor. Hepsinin ortak noktası yerlilik, milli manevi duygulara verdikleri önem. Dergide hayallerini burada kuran insanların hikayeleri yer alıyor. Genel Yayın Yönetmeni Esra Uçar, “Sorularla hikayesini öğrenip, milli yanlarını bulup adeta kayıp hazineleri ortaya çıkartıyoruz. Önyargıların büyük bir yanılsama olduğunu gördük. Farklı etiketlere sahip sanatçıları millilik altında toparladık. Böylece yıllardır aramızda duran sınırlar yok olacak. Her sayıyı yerli ve manevi değerlerin ışığında Türkiye'nin aile albümünü hazırlıyoruz” diyor.



YABANCI İSİMLER DE TANITILACAK


Dergini yeni sayısında Çini sanatçısı Nida Olçar ve Mimar Sinan Genim röportajları, fotoğrafçı İzzet Keribar biyografisi, Anadol otomobilin tarihi, Tanpınar'ın İstanbul'u ve Tarihin Kayıp Kadınları bölümleri yer alıyor. Dergide sadece Türk vatandaşları değil, kültürümüzü özümsemiş, kendini Türk kültürüne ait hissetmiş İtalyan ressam Fausto Zonaro da var Japon tercüman Yumiko Kase gibi isimler de yer alıyor.



GEÇMİŞTEN GÜÇ ALIYORUZ


“Normalleşme adına hafıza tazeliyoruz” diyen Yazı İşleri Müdürü Muhammed Arif İncegül, dergiyi, “Gurur duyacağımız bir geçmişimiz var. Oradan güç alarak yolumuza devam ediyoruz” sözleriyle anlatıyor. Milli Hikaye'de şehir tarihi, Osmanlı'ya hizmet etmiş devlet adamlarının torunlarıyla yapılan röportajlar da mevcut.


#Milli Hikaye
#Nida Olçar
#Devrim Erbil
7 yıl önce