|

Türkiye'nin cesaretiydi

Mehmet Akif Ersoy, vefatının 80. yıldönümünde Mihribad Yayınları'nın düzenlediği "Mehmed Akif ve Aziz Dostları" etkinliğinde anıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:34 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Mehmet Akif Ersoy, vefatının 80. yıldönümünde Mihribad Yayınları'nın düzenlediği "Mehmed Akif ve Aziz Dostları" etkinliğinde anıldı. Sultanahmet Vakfı'ndaki toplantıya katılan Dursun Gürlek, Üstün İnanç ve Gürbüz Azak, şairi anlattı. Tiyatrocu ve yazar Üstün İnanç, “Mehmet Akif, Türk tarihinde en büyük zulmü görmüş aydınlardan biridir. Cenazesine hiçbir resmi kişi yoktu. Tabutu bir köşeye bırakılmıştı. Daha sonra üniversite gençleri farkına vardı. Bu olayı torunu Selma Argon da doğrulamıştır" dedi. Türkiye'de milliyetçi romantizmin başlangıcı olarak Akif ve arkadaşlarını görmemiz gerektiğini söyleyen İnanç, "Batı'da her alanda bu akım vardır fakat bizde Akif'ten sonra köreltilmiştir” diye konuştu.



AYDINLARI HİZAYA SOKARDI


Gazeteci, yazar ve şair Gürbüz Azak, şairlerin bu dünyaya vazifeli olarak gönderildiğini belirterek, “Bu sanatkarlar arasında, insanı yüreklendiren, seviyelendiren, güzelleştiren, uyaran ve yücelten düşünce insanları var. Akif, uyandıran, aydınları ayaklandıran ve hizaya sokan kafadır. Akif, yaşadığı dönemin uyarılarını çok iyi biliyordu. Türkiye'yi yeniden ayaklandırıp cesaretlendiriyor” ifadelerini kullandı.


#Mehmet Akif Ersoy
#Mihribad Yayınları
7 yıl önce