|

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri: 'Sokak Köpekleri Toplatılsın' sosyal medyada gündem oldu

Son iki yılda 100’e yakın vatandaşın ölümüne neden olan saldırgan sokak köpekleriyle ilgili yasal düzenlemenin kısa zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi bekleniyor. Vatandaşların da destek verdiği ve gündeme getirdiği konu sosyal medyada konuşulan konular arasında ilk sıralarda yer aldı.

22:02 - 24/05/2024 пятница
Güncelleme: 22:04 - 24/05/2024 пятница
Yeni Şafak
'Sokak Köpekleri Toplatılsın' başlığı sosyal medyada ilk sıralarda yer aldı.
'Sokak Köpekleri Toplatılsın' başlığı sosyal medyada ilk sıralarda yer aldı.

Saldırgan sokak köpekleri hakkında hazırlanan yasa teklifinin meclise sunulması bekleniyor. Vatandaşlar da sokak hayvanlarıyla ilgili birçok şikayette bulunurken hükümetten çözüm bekliyor.

Bugün Türkiye'de artık aileler, çocuklarını sokağa çıkarmaya korkuyor. Yaşlılar sokaklarda yürümekten korkuyor. Türkiye'nin neresinde olursa olsun vatandaşların gündeme getirdiği ilk konulardan bir tanesi 'Bu sokak köpekleri saldırgan sokak köpekleri ne olacak? Parklara gidemiyoruz, yolda yürüyemiyoruz' oluyor. Bu nedenle sokak köpekleri konusu yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine getirilecek.

Tasarıya göre her belediye imkanı dahilinde sokak köpeklerini toplayacak ve köpekler için sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün beklenecek. 30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Son yıllarda ülke gündeminde her daim kendine yer bulan sokak köpekleri konusu sosyal medyada da ilk sıralarda yer aldı. X sosyal medya hesabında 'Sokak Köpekleri Toplatılsın' başlığı gündeme geldi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI HALKA SORDU

Öte yandan İletişim Başkanlığı, "Halkın Nabzı" araştırmaları kapsamında, son yıllarda gündemden düşmeyen 'sokak köpekleri' meselesini, beş soruyla vatandaşa sordu. Araştırmanın sonucunda mahallelerin yüzde 88,4'ünde sahipsiz sokak köpeklerinin bulunduğu ve katılımcıların yüzde 83,6'sının bunu "sorun" olarak gördüğü belirlendi. Vatandaşların yüzde 80,4'ü "köpekler barınaklara yerleştirilmeli, sahiplenilmeyen ve hasta olanlar uyutulmalı" görüşünü savundu.



#Sokak köpekleri
#TBMM
#Köpek
23 дней назад