|

Dünya turunu müzikale çevirdiler

Roya ve Rizan isimli Azerbaycanlı çift, dünyayı dolaşan gezginler kervanındalar. Fakat onları diğer gezginlerden ayıran bir özellikleri var. Onlar gittikleri şehirlerde kendi şarkılarını söyleyerek kültürler arası bağ kuruyorlar. Azerbaycanlı çift performanslarını kaydederek, kendi YouTube ve Instagram hesaplarında yayınlıyorlar.

Fatma Çelik
09:45 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 09:56 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Roya ve Rizan
Roya ve Rizan

Hem dünyayı geziyorlar hem de müzik ziyafeti veriyorlar. Roya ve Rizan isimli Azerbaycanlı çift, dünyayı dolaşıyor. Herkesin hayali olan dünyayı gezme eylemlerini daha eğlenceli hale getirerek gittikleri yere iz bırakıyorlar.

Moskova, Paris, Stockholm, Finlandiya, Roma, California… Nereye giderlerse gitsinler gittikleri şehrin en popüler mekânlarının önüne geçip kimi zaman yerel şarkılarını kimi zaman da kendi şarkılarını icra ediyorlar.

Uzun zamandır müzikle uğraşan çift ilk olarak 2018’in Mart ayında Kaliforniya konsere gittiklerinde ilk cover videolarını çekti.

Daha sonra Los Angeles, San Diego, San Francisco şehirlerinde videolar çeken çift, videoları Instagram hesaplarından paylaşınca insanların çok sevdiğini fark ettiler. Bunu Avrupa’da da devam ettirmeye karar verdiler.


Tüm dünyayı gezip şarkılarını seslendirmedikleri ülke bırakmayan çift, unutulan ve sevilen eski şarkıları geri getirmek için başladıkları projelerinde dünyanın dört bir yanında eski şarkıların çalınması için uğraşıyorlar.

#Roya ve Rizan
#Azerbaycanlı çift
#Gezginler
#Dünya turunu müzikale çevirdiler
5 yıl önce