|

Üç günde 192 milyon dolar hasılat

Kara Panter, ABD’de vizyona girdiği ilk 3 günde 192 milyon dolar hasılatla rekor kırdı. Film tüm zamanların en iyi 5. açılışını yaptı. Kara Panter’in dünya hasılatı ise 361 milyon dolara ulaştı.

Yeni Şafak
13:05 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 14:29 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Kara Panter, dünyada en çok izlenen filmlerden ikinci sırada yer aldı.
Kara Panter, dünyada en çok izlenen filmlerden ikinci sırada yer aldı.

Türkiye’de geçen cuma günü seyirciyle buluşan; Marvel evreninin son filmi Kara Panter (Black Panther) vizyondaki ilk üç gününde ABD’de 192 milyon dolar hasılata ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Film böylece ABD’de tüm zamanların en iyi beşinci açılışına imza atmış oldu.

Ryan Coogler’ın yönettiği, Kral T’Challa’nın Wakanda’daki maceralarını anlatan film dünya genelinde ise üç günde toplam 361 milyon dolar hasılata erişmiş durumda. Bu açılış performansı ayrıca, on sekiz filmlik Marvel filmleri arasında 207.4 milyon dolarla açılışını gerçekleştiren The Avengers’ın hemen arkasında ikinci sırada yer aldı.

Black Panther'in konusu şöyle:

Babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa, hakkı olan tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T'Challa'nın yeterliliği, Wakanda'nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir. İhanet ve tehlike ile karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplamalı ve gücünü serbest bırakmalıdır.

#Black Panther
#Kara Panter
6 yıl önce