|

Uludağ'da valizler eşekle taşınırdı

Günümüzde kayak yapmak isteyenlerin bir numaralı adresi olan Uludağ'da 1953 yılında tatil yapmak o kadar da kolay değildi. Kardan dolayı yollar kapanınca Uludağ yürüyerek gidilir, valizler de eşek sırtında taşınırdı.

Yeni Şafak
12:33 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:46 - 26/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
1953 yılı Uludağ. Fotoğraf: İzzet Keribar.
1953 yılı Uludağ. Fotoğraf: İzzet Keribar.

İstanbul'da kar yağması kısa süreliğine de olsa gülümsetti. Kar yağışının ardından açan güneş sanki hiç kar yağmamış gibi göz kırpıyor.

'İstanbul'un karıda bu kadar olur' dedirten manzaradan sonra dillere hemen 'Nerede o eski kışlar' sözleri düştü. Eski kışlar İstanbul'da nasıl olurdu bilmiyoruz ama Bursa'da pek kolay geçmediğini usta fotoğrafçı İzzet Keribar'ın fotoğraflarından görüyoruz.


Usta fotoğrafçı İzzet Keribar, fotoğrafın hikayesini şöyle anlatıyor: "Çok kar yağdığında ana yollar kapanır, 14 kilometrede Dolubaba karakolundan sonra arabadan iner “Kocaahmet” kestirmesinden yürüyerek Kirazlı Yaylaya ulaşılırdı. Valizler ve kayaklar orada bekleyen hamallara teslim edilir. Bu fotoğraf bu olayı ve yolda eşekle yük taşıyan bir köylü grubunu anlatıyor...."

Fatih Belediyesi de Twitter hesabından "Bir zamanlar Fatih" diye Fatih semtinin yıllar öncesine ait karlı bir görüntüsünü paylaştı. İşte o paylaşım:


#İzzet Keribar
#Bursa
#Uludağ
#Kış
#Kar
5 yıl önce