|

"Uluslararası Dergicilik Ödülleri" verildi

Türkiye Dergiler Birliği ile Dünya Dergiler Birliği tarafından düzenlenen, Albayrak Medya'nın sponsoru olduğu "8. Uluslararası Dergi Fuarı" kapsamında dağıtılan "2017 Uluslararası Dergicilik Ödülleri" sahiplerini buldu. Ödül törenine, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ile Türkiye Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Tayfur Esen de katıldı.

Yeni Şafak
09:01 - 9/05/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 09:03 - 9/05/2017 الثلاثاء
AA
Fuarın onur konuğu olan "Hece" dergisinin "Onur Ödülü" ise dergi adına Yücel Şahin'e takdim edildi.
Fuarın onur konuğu olan "Hece" dergisinin "Onur Ödülü" ise dergi adına Yücel Şahin'e takdim edildi.

Türkiye Dergiler Birliği ile Dünya Dergiler Birliği tarafından düzenlenen "8. Uluslararası Dergi Fuarı" kapsamında dağıtılan "2017 Uluslararası Dergicilik Ödülleri" sahiplerini buldu.

Sirkeci Garı'nda gerçekleşen törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, burada yaptığı konuşmada, fuarın iyi bir girişim olduğunu anlatarak, "Sadece Türkiye'de değil tüm dünyadaki dergiler, rahmetli Cemil Meriç'in de söylediği gibi 'Hür tefekkürün kaleleri' olarak bugünlere kadar geldiler" değerlendirmesini yaptı.

"Hece" dergisine "Onur Ödülü"

Toplam 14 dalda ödül verilen törende, "Editör Ödülü"nü Almanya'dan katılan "Sabah" dergisi editörü Ali Çolak, "Tasarım Ödülü"nü İran'daki "Dastan" dergisinden Ruhollah Gitinejad, "Çizer Ödülü"nü "Zoka" dergisinden Ahmet Altay aldı.

"Röportaj" kategorisinde "Butimar" dergisinden Şeyma Subaşı ödüle layık görülürken, "Vefa Ödülü" "Sebilürreşad" dergisinden Servet Hocaoğulları'na, "Fanzin" kategorisinde ise "Cüppe" dergisinden Ayşe Beyza Çiçek'e verildi.

"Özel Sayı Ödülü"ne "İbn Haldun" özel sayısı ile "Lacivert" dergisinden Meryem İlayda Atlas, "Dosya Dergiciliği Ödülü"ne "İstanbul" dosyası ile Hindistan'dan Ubeydurrahman Qasmi değer bulundu. "Aile Dergisi Ödülü"nü Filistin'deki "Reyhana" dergisinden Leyla Galyun, "Kitap Dergisi Ödülü"nü "Arka Kapak" dergisinden Mehmet Ali Çalışkan, "Okul Dergisi Ödülü"nü "Eyvallah" dergisinden Abdüssemi Aydın ve Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hamdi Kocakaya, "Çocuk Dergisi Ödülü"nü "Diyanet Çocuk" dergisinden Hasan Yıldırım, "Gençlik Dergisi Ödülü"nü "Sade Soda" dergisinden Mustafa Furkan ve Abdullah Ceylan aldı.

Fuarın onur konuğu olan "Hece" dergisinin "Onur Ödülü" ise dergi adına Yücel Şahin'e takdim edildi.

Ödül törenine, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ile Türkiye Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Tayfur Esen de katıldı.

#8. Uluslararası Dergi Fuarı
#dergi
#dergicilik ödülleri
#Fuar
#Nabi Avcı
#Ödül
٪d سنوات قبل