|

"Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu" yarın başlıyor

Osmanlı düşünce geleneğinin önemli isimlerinden olan Taşköprülüzade, 18-20 Kasım tarihleri arasında "Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu"'nda anlatılacak. Ayrıca sempozyum esnasında, çoğu ilk defa gün yüzüne çıkartılan 21 ciltlik Taşköprülüzade Külliyatı'nın ilk eserleri de okuyucularla buluşacak.

Yeni Şafak
15:10 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:13 - 17/11/2016 Perşembe
IHA
"Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu" 18-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.
"Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu" 18-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

İlmi Etüdler Derneği, İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin desteğiyle, üç yıl boyunca otuzun üzerinde ilim adamının çalışmalarıyla gerçekleştirilen Taşköprülüzade Projesi uluslararası bir sempozyumla tanıtılacak. Ayrıca sempozyum esnasında, çoğu ilk defa gün yüzüne çıkartılan 21 ciltlik Taşköprülüzade Külliyatı'nın ilk eserleri de okuyucularla buluşacak.



18-20 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu kapsamında, 16'ncı yüzyılda yaşamış ve Osmanlı düşünce geleneğinin en önemli birkaç isminden biri olan Ebu'l-Hayr Isamuddin Ahmed Taşköprülüzade ve eserleri ulusal ve uluslararası bilim camiasına tanıtılıp, İslam felsefe-bilim geleneğine katkıları tartışılacak.



Taşköprülüzade'nin siyaset, kelam, felsefe, matematik, astronomi, fıkıh, dil, tasavvuf, tefsir, ilimler tasnifi, tarih vb. konulardaki yüzü aşkın eserinin gün yüzüne çıkartılarak, Türkçe'ye tercüme edildiği proje kapsamında gerçekleşecek olan sempozyumla Taşköprülüzade'nin yayıma hazırlanan eserler üzerinden 16'ncı yüzyıl Osmanlı düşünce hayatına ışık tutulacağı bildirildi.





#Uluslararası Taşköprülüzade Sempozyumu
#İlmi Etüdler Derneği
#İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı
#İstanbul Medeniyet Üniversitesi
7 yıl önce