|

Ümmetin dertlerini omuzladı

Geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden yazarımız Akif Emre’nin adı Bahçelievler’deki bir kültür merkezine verildi. Açılışı yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Akif Emre’nin derdi hem bu milletin hem bütün İslam ümmetinin dertlerini yüklenmekti” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:57 - 9/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Akif Emre’nin adı Bahçelievler’deki bir kültür merkezine verildi.
Akif Emre’nin adı Bahçelievler’deki bir kültür merkezine verildi.

Geçtiğimiz yıl 23 Mayıs’ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden yazarımız Akif Emre’nin adı vefatının birinci yıl dönümünde Bahçelievler Kocasinan’daki kültür merkezine verildi. Merkezin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş düşünce dünyamızda büyük etkisi olan Akif Emre hakkında konuştu. Kurtulmuş, düşünce ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden kuruluşundan beri gazetemizde çeşitli görevlerde bulunan Akif Emre’nin iyi bir insan, iyi bir muvahhit, iyi bir Müslüman ve örnek bir entelektüel olarak vefat ettiğini belirten Kurtulmuş, “Akif Emre’nin derdi hem bu milletin derdinin tamamını yüklenmek hem de bütün İslam ümmetinin hatta bütün mazlum milletlerin dertlerini yüklenmekti” dedi.


MAZLUMLARA KOŞTU

Akif Emre’yi 1980’li yıllardan beri tanıdığını belirten Kurtulmuş, “Derdi hem bu milletin derdinin tamamını yüklenmek hem de bütün İslam ümmetinin hatta bütün mazlum milletlerin dertlerini yüklenmekti. Derdi hiçbir zaman kendisi olmayan, kendi geleceği olmayan, ‘ne olacağım’ diye hiçbir endişe içerisinde olmayan, dünyanın neresinde hangi Müslüman, hangi mazlum milletlerin derdi sıkıntısı varsa onun dertlerini çözebilmek için gayret sarf eden, elinden geldiğince mücadele eden birisiydi” diye konuştu.


İlk kitabı 21 yıl sonra yeniden

Büyüyen Ay Yayınları ise yazarı 21 yıl önce çıkan ilk kitabı “Göstergeler” ile anıyor. Tümü Akif Emre’nin köşe yazılarından oluşan kitap, yazarın vefatının yıldönümünde yeniden yayımlandı. İlk yazısında “Ne yazıyorsan o’sun” diyen Emre’nin Göstergeler’inde hayatın akışı içinde çoğu kez farkına varmadığımız önemsemediğimiz gösterge dizgeleri gözler önüne seriliyor. Yayın Yönetmeni Mustafa Kirenci, kitabın 1997’de yayımlanan ilk baskısına sadık kaldıklarını belirtti. Kitapta Akif Emre’ye ait yeni resimler de yer alıyor.


Düşünen Şehir’den özel sayı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan Düşünen Şehir Dergisi’nin 6.sayısı Akif Emre özel sayısı olarak hazırlandı. Dursun Çiçek’ın yayın yönetmenliğindeki dergide İbrahim Çelik, Mustafa Şahin, Cihan Aktaş, Asım Öz, Leyla İpekçi, Hasan Ali Yıldırım gibi isimlerin Akif Emre hakkında kaleme aldıkları yazılar yer alıyor. 184 sayfadan oluşan dergide yazarın objektifinden bugüne dek hiçbir yerde yayımlanmış fotoğrafları da yer alacak.

#Ümmet
#Akif Emre
6 yıl önce