|

Ünlü filozof Simon Critchley Serdivan'da

Türkiye'yi çeşitli zamanlarda uluslararası ün yapmış isimler ziyaret ediyor. Bu kimi zaman bir sanatçı, kimi zaman bir oyuncu, kimi zaman ise bir düşünür oluyor. Bunun yanında bir de henüz ülkemize gelmemiş olan ünlü isimler var. Akademi dünyasının tanınan simalarından Simon Critchley gibi.

Yeni Şafak
19:00 - 1/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:05 - 1/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde faaliyet gösteren Serdivan Fikir Sanat Akademisi, henüz 3 senelik olmasına rağmen birçok ilke imza atmış bir kurum. Serdivan Belediyesi'nin bir iştiraki olan bu Akademi, ulusal çapta kongre ve konferanslara ev sahipliği yapıyor ve çeşitli eğitim faaliyetleri yürütüyor. 17 farklı branşta verdiği derslerle, şuana kadar 3 binden fazla öğrenciye ulaşmış durumda.



Güz ve Bahar dönemlerinde ayrı ayrı seminer programlar düzenleyen Akademi'nin 7/24 açık kütüphanesi var. Bu kütüphane Türkiye'de ilk sivil 7/24 kütüphane ünvanını taşıyor. Yoğun ilgi gören programlarının yanı sıra, çeşitli araştırma grupları, akademik yayınları var.



Tarih, Sosyoloji, Felsefe, Medeniyet ve Sanat alanlarında, onlarca farklı yetkin hoca şuana kadar ders vermiştir. Hakemli dergi başta olmak üzere çeşitli ilmi yayınlar hazırlanmakta. Sinema galaları, film gösterileri ve çeşitli sinema etkinliklerine ev sahipliği yapmakta.. Programların tamamen ücretsi olduğu Akademinin kapıları herkese günün her vakti açık.



Şimdilerde "Uluslararası Fikir ve Sanat Konferansları" adı altında dünyaca ünlü filozof Simon Critchley'i konuk etmeye hazırlanıyor. "Aşk, şiddet, mizah" başlıklı bir konferans verecek olan düşünür, ülkemizde ilk kez bulunacak. Sadece Serdivan'daki bu konferans için Türkiye'ye gelen filozofu meraklıları 3 Ekim Cumartesi saat 16:00'da Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nde dinleyebilirler.




Süheyb Öğüt soruyor Simon Critchley cevaplıyor


Serdivan Fikir ve Sanat akademisi'nde yapılacak konuşmanın müzakerecisi Süheyb Öğüt olacak. Süheyb Öğüt'ün Critchley'e yönelteceği sorularla ilerleyecek programda “Aşk, Mizah ve Şiddet” temalı karşılıklı konuşma gerçekleştirilecek ve program ilgililerine doyumsuz bir felsefi içerik sunacak.



Simon Critchley Kimdir?


1960 doğumlu İngiliz Filozof Simon Critchley, Essex, Nortre Damme gibi ünlü üniversitelerde çalışmış ve The Guardian gibi ünlü gazetelerde yazarlık yapmıştır. New York'taki New School for Social Research'de felsefe alanın ders vermektedir. Kıta Avrupası Felsefesi, Felsefe Tarihi, Edebiyat, Etik ve Siyaset konusunda çalışmaktadır.



Nijmegen, Sydney, Notre Dame, Cardoza Law School ve Oslo üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 1994-1999 yılları arasında İngiliz Fenomenoloji Derneği'nin başkanlığını yürütmüş ve halen ünlü filozof Hannah Arendt'in kurduğu felsefe bölümünün başkanlığını yürütmektedir.



Uzun bir süre etik felsefesi, özellikle Emmanuel Levinas'ın etiği konusundaki çalışmalarıyla ve Beckett, Wallace Stevens gibi edebiyatçıların eserleriyle felsefe arasındaki ilişkiyi inceleyen metinleriyle tanınan Critchley, son dönemlerde daha çok anarşizan bir sol siyaset geliştirme imkanları üzerinde kafa yormaktadır. Sadece felsefe alanında değil, siyaset, edebiyat, tiyatro, din ve ahlak üzerine de yazmaktadır. Eserleri 40'dan fazla dile çevrilmiştir. Türkçe çevrilen bazı kitapları: "Ölü Filozoflar Kitabı", "İmansızların İmanı", "Kıta Felsefesi", "Sonsuz Talep", "Yapıbozum ve Pragmatizm", "David Bowie".


#Simon Critchley
#Sakarya
#Serdivan
9 yıl önce