|

Ünlü isimlerden 50 bin lira istediler

Ünlü isimlerin sosyal medya hesapları ile mail adreslerini fishing (olta) yöntemiyle ele geçiren ve geçen hafta çökertilen hacker çetesinden firari olan 7 hacker daha yakalandı. Çete üyelerinin, ünlülere hesaplarını geri vermek için 50 bin lira istediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:19 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:40 - 11/10/2017 Çarşamba
Diğer
Ünlü isimlerin hesaplarını ele geçiren çete çökertildi.
Ünlü isimlerin hesaplarını ele geçiren çete çökertildi.
Hacker çetesi ile ilgili
İstanbul
Emniyet Müdürlüğü'nün soruşturması devam ediyor. Gözaltına alınan 31 şüphelinin sorguları sürerken, geçtiğimiz hafta İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanamayan 7 hacker daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan hackerların sayısı 38'e, mağdur ünlülerin sayısı ise 34'e yükseldi.
  • Ünlü kişilerin dışında yüzlerce vatandaşın da hesaplarını ele geçirerek dolandırıcılık olaylarına karıştıkları ortaya çıkan hackerların, yeni mağdurları arasında takipçi sayıları fazla olan bazı sosyal medya fenomenleri de bulunuyor.

50 bin lira istediler

Polisin tespitlerine göre hackerlar daha çok kişiden para talep edebilmek için takipçileri fazla olan insanları hedef seçti ve sosyal medya hesaplarını hackledi. Hackerların ünlü isimlerden hesaplarını iade etmeleri karşılığında 50 bin lira istedikleri tespit edilmişti.

Link yollayarak ele geçirdiler

38 şüpheliden bazılarının adreslerinde bulunan ve yüz binlerce yazışma bulunan bilgisayar, harddisk, CD ve dijital verilerin incelemesi sürüyor. Sabah'ın haberine göre, Fishing (Olta) yöntemini kullanan ve ünlü isimlere 'Bu yazışmalar senin mi?' ve 'Fotoğraftaki sen misin?' yazılı merak uyandırıcı linklerin yer aldığı mesaj ve mailler yollayan hackerların, linklere tıklayan ünlü isimlerin şifrelerini kırarak mail adreslerini ele geçirdikleri ortaya çıkmıştı.

#Berk Oktay
#Tamer Karadağlı
#Seren Serengil
#Gamze Özçelik
7 yıl önce