|

Üsküp’te dualar Akif Emre için

Kalp krizi sonucu geçen yıl hayatını kaybeden yazarımız Akif Emre’yi Üsküplü dostları unutmadı. Üsküp Murat Paşa Camii’nde Akif Emre için hatim duası yapıldı. Yazarın dostlarından Prof. Dr. Adnan İsmaili, “Akif Emre, müstakim çizgisinden taviz vermeyen Balkan Müslümanları açısından çok önemli bir isimdi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 01:58 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Akif Emre’nin vefatının 1.yıldönümünde Eski Üsküp Çarşısı’nda yer alan Murat Paşa Camii’nde dualar edildi.
Akif Emre’nin vefatının 1.yıldönümünde Eski Üsküp Çarşısı’nda yer alan Murat Paşa Camii’nde dualar edildi.

Kalp krizi sonucu geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden yazarımız Akif Emre’yi Üsküplü dostları unutmadı. Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Eski Üsküp Çarşısı’ndaki Murat Paşa Camii’nde, Akif Emre için hatim duası yapıldı. Emre’nin vefatının birinci yıldönümü münasebetiyle Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan’ın Sancak ile Preşova bölgelerinde ise Kur’an-ı Kerim okundu.


BALKANLAR KUDÜS KADAR ÖNEMLİYDİ

Yazarın yakın dostlarından, Kalkandelen Devlet Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Başkanı ve “Logos-A” Yayınevi sahibi Prof. Dr. Adnan İsmaili, Emre’nin çalışmaları ve kendisi ile tanışma hikayesini anlattı. “Akif Bey için İstanbul, Kudüs ne kadar önemli ise Üsküp ve Saraybosna, Balkan Müslümanları o kadar önemliydi” diyen İsmaili, “Akif Bey Endülüs’ü ve Yanya vilayetini dile getirdi. Bugün Çamerya dediğimiz Yunanistan’da ne eser, ne dinin kaldığı bir yer. O zamanlarda diyor ki ‘Hem Endülüs hem Yanya vilayetinde yeniden filizlerin canlanması için bir proje, bir strateji yapmamız lazım’. Tabii bunu 86 yılında dile getirmişti. Yanya, Çamerya bizim için bugün bile unutulmuş bir mekan” ifadesini kullandı. Emre’nin Türkiye’nin olduğu kadar Balkan Müslümanları açısından da büyük öneme sahip bir isim olduğunu dile getiren İsmaili, “Müstakim çizgisinden taviz vermemesi, aslında Akif ağabeyimizi Akif yapan budur” diye konuştu.

#Üsküp
#Dua
#Akif Emre
6 yıl önce