|

Uzay gemisi değil ulusal kütüphane

Belarus’un başkenti Minsk’te yer alan Belarus Ulusal Kütüphanesi, sıra dışı mimarisi ile özellikle gezginlerin ilgi odağı. Belarus’un mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında ilk sıralarda yer alan kütüphane lojistik olarak da kolay ulaşılabilir bir konumda.

Yeni Şafak
14:41 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 15:03 - 27/11/2018 Salı
Diğer
Kütüphane 8 üçgen ve 18 kare yüzüyle alışılmışın dışında bir yapı olarak inşa edildi.
Kütüphane 8 üçgen ve 18 kare yüzüyle alışılmışın dışında bir yapı olarak inşa edildi.

Mihail Vinogradov ve Victor Kramarenko isimli mimarlar tarafından tasarlanan Belarus Ulusal Kütüphanesi, Rus dilinde yazılan eserler bakımından dünyada üçüncü sırada yer alıyor.

74 metre yüksekliğinde ve 23 katlı olarak tasarlanan kütüphane binası; 2 bin kişilik okuma salonu ve 500 kişilik konferans salonuyla üyelerine hizmet veriyor.


Kütüphane, her yıl 3 buçuk milyon belge ve kaynağı üyeleriyle paylaşırken, ülkenin ana enformasyon ve kültür merkezi olma görevini başarıyla devam ettiriyor.

  • 8 milyon derlemeye sahip olan Belarus Ulusal Kütüphanesi yaklaşık 2 milyondan fazla dijital kaynak ve yayını da bünyesinde bulunduruyor. Üyelerinin hizmetine sunduğu günlük belge ve kaynak sayısının 12 binin üzerinde olduğu söylenen kütüphanede, 80 farklı dilde yayın ve belge arşivi mevcut. Kütüphane bunların yanı sıra 16, yüzyıldan kalma yazma eserleri de bünyesinde muhafaza ediyor.

Kütüphane zaman zaman, bilimsel faaliyetlerinin yanı sıra Minsk sakinleri için düzenlenen konser ve eğlencelere de ev sahipliği yapıyor.

#Kütüphane
#Ulusal Kütüphane
#Belarus
#Belarus Ulusal Kütüphanesi
#Minsk
5 yıl önce