|

Uzaydan Türkiye'ye selam

İtalyan kadın astronot Samantha Cristoforetti, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çektiği Türkiye fotoğrafını "Merhaba Türkiye" notuyla Twitter'da paylaştı.

Yeni Şafak
09:48 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:51 - 3/06/2015 Çarşamba
Diğer

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan sık sık fotoğraf yayımlayan İtalyan kadın astronot Samantha Cristoforetti, dün Türkiye'nin görüntüsünü paylaştı. İstasyondaki 6 astronottan biri olan Cristoforetti, uzaydan çektiği Türkiye fotoğrafını "Merhaba Türkiye! Ülkenin batısının üzerinden güzel bir geçiş" notuyla kişisel Twitter hesabında yayımladı.



Geçtiğimiz haftalarda uzayda espresso yapıp içen ilk insan olarak tarihe geçen İtalyan astronot, daha önce de İstanbul ve Marmara Denizi'nin görüntüsünü sosyal medyada paylaşmış ve "Gün ışığının son anlarında güneş Ege Denizi üzerine vuruyor. Merhaba Dünya!" demişti. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunan diğer astronot Anton Shkaplerov da kısa bir süre önce İstanbul'u fotoğraflamış, Boğaz'daki üçüncü köprü ayrıntısı dikkat çekmişti. Şu anda ABD, Rusya ve İtalya'dan toplam 6 astronotun görev yaptığı Uluslararası Uzay İstasyonu, alçak dünya yörüngesinde dolanan bir araştırma merkezi olarak veri gönderme işlevi görüyor. Avrupa Uzay Ajansı'nın "Futura" (Gelecek) adlı projesi için Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çalışan Samantha Cristoforetti'nin bu ay içinde Dünya'ya dönmesi bekleniyor. Cristoforetti, 26 Nisan'da 38'inci doğum gününü uzayda kutlamıştı.



#Samantha Cristoforetti
#Uluslararası Uzay İstasyonu'
#uzaydan türkiyeye selam
9 yıl önce