|

"Uzun Hikaye" tiyatro sahnesinde

Yazar Mustafa Kutlu'nun daha önce sinemaya da uyarlanan aynı isimli eseri "Uzun Hikaye" tiyatro oyununun galası yapıldı.

Yeni Şafak
09:15 - 17/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:18 - 17/02/2016 Çarşamba
AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İdris Güllüce Kültür Merkezi'ndeki galaya, çok sayıda davetli katıldı. Eseri tiyatroya uyarlayan Ali Poyraz, "Uzun Hikaye"nin Mustafa Kutlu'nun diğer eserlerinde olduğu gibi "sıcak" bir hikaye olduğunu söyledi.



Merkezine insanı alan bir hikayeyi anlattıklarını belirten Poyraz, şunları kaydetti:



"Adalet bireyden başlar. Herkes adalet ister ama kendisinin adaletli olup olmadığını düşünmez. İnsan olduğumuz için ister istemez bir çıkar peşine düşüyoruz. Bazen çıkarlarımız uğruna, adaleti göz ardı ediyoruz. Birey adaletli olacak ki toplum adaletli olsun. Oyundaki Ali karakteri, adalet peşinde olan, bu uğurda sürekli kasaba değiştirmek zorunda kalan biri. Oyunda, ailesini korumaya çalışan Ali'nin, bir yandan adaletsizliğe karşı verdiği mücadelesini göreceksiniz."



Kenan Korkmaz'ın yönetmenliği üstlendiği oyunda, Ali Poyraz, Rıdvan Uludaşdemir, Deniz Çeküç, Cihan Alparslan, Deniz Koçhan, Şenol Kara ve Alper Banko rol alıyor. Tek perdelik oyunda, geçimini daktilo bilgisi, katiplik gibi işlerle kazanan "Bulgaryalı Ali"nin, haksızlığa katlanamayan kişiliği nedeniyle, yaşadığı yerlerden ayrılmak zorunda kalışı anlatılıyor.

#Ali Poyraz
#Kenan Korkmaz
#Mustafa Kutlu
#Uzun Hikaye
8 yıl önce