|

Vicdanlara seslenen bir film

Zihinsel engelli bir çocuğun yaşamöyküsünü anlatan "Babam" filmi vizyona girdi. Yönetmen Nihat Durak, "Bu film, vicdan üzerine, vicdana seslenen bir film. İnsanların birbirine dokunması üzerine bir hikaye" diyor.

Yeni Şafak ve
03:00 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:47 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Vicdanlara seslenen bir film
​Vicdanlara seslenen bir film

Yönetmenliğini ve senaristliğini Nihat Durak'ın üstlendiği "Babam" adlı aile ve dram türündeki filmi sinemaseverlerle buluştu. Çekimleri Çanakkale Gelibolu'da 6 haftada gerçekleştirilen filmde, bir baba ve zihinsel engelli oğlunun duygusal ve dram dolu hikayesi farklı bir dille anlatılıyor.

TÜRKİYE'NİN GERÇEĞİ

Filme ilişkin konuşan Durak özellikle son 3 filminde bireyin yakın çevresi ve kendi yaşam yolculuğu üzerindeki hesaplaşmaları ele aldığını söyledi. Filmde zihinsel engelli bir çocuğun hikayesinin yer aldığına işaret eden Durak, şunları anlattı: "Zihinsel engellilik, Türkiye ve dünyanın bir gerçeği. Hele ki akraba evliliklerinin çok yoğun olduğu, gerekse de bu tür durumların daha içe kapanık yaşandığı bu coğrafyada, bizim filmimize konu ettiğimiz durum, sanıyorum toplumda göründüğünden daha yaygın. Çünkü daha kapalı yaşanıyor. Bir utanma gibi. Özellikle taşrada ben bunu gözledim."

KARŞILIK BULACAK

Durak, insanların yaşam yolculuğundaki en temel değerlerin vicdan, adalet ve hak, hukuk olduğuna vurgu yaparak, "Toplumsal anlamda da giderek çok hırçın ve ayrışan bir toplum olduğumuzu, insani özelliklerimizi kaybetmekte olduğumuzu görüyorum. Seyirci bu filmde, 'insanlar birbirine dokundukları takdirde, o yalnız ruhların arayışlarına çare bulurlar', bunu görecekler. Bu film aynı zamanda vicdan üzerine, vicdana seslenen bir film. İnsanların birbirine dokunması üzerine bir film. Seyircinin tüm bunların karşılığını göreceğini düşünüyorum" diye konuştu.

#Babam
#Nihat Durak
7 yıl önce