|

Yaralı köpeği tırıyla korudu

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bir tır sürücüsü, karayolunda otomobilin çarptığı yaralı köpeği korumak için aracını orta şeride park etti.

Yeni Şafak
14:36 - 25/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:49 - 25/08/2018 Cumartesi
AA
D-100 Karayolunda bir otomobilin çarptığı köpeğin yardımına tır şoförü koştu.
D-100 Karayolunda bir otomobilin çarptığı köpeğin yardımına tır şoförü koştu.

D-100 Karayolu'nda insanlık dersi veren görüntüler yaşandı. Derince tünel mevkisi güney şeridinde yolun karşısına geçmek isteyen köpeğe, bir otomobil çarptı. Otomobil sürücüsü, durmayarak yoluna devam edince arkasından gelen tırın sürücüsü, köpeğe yardım etti. Diğer araçların yaralı köpeği ezmesini engellemek için aracını yolun orta şeridine park etti.

Sürücüleri ikaz etti

Kaza yeri yakınındaki bir veteriner kliniğinden yardım isteyen sürücü, ekipler müdahalesini tamamlayana kadar başka bir kazaya sebebiyet vermemek için hızlı gelen sürücüleri ikaz etti. Bu sırada ekipler, kalp masajı uygulayarak, iç kanamayı önleyici ilaç enjekte ettikleri köpeği battaniyeye sararak kliniğe taşıdı. Yaralı köpek, klinikte yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yerleri değişen köpekler kazaları arttırıyor

Köpeğe ilk müdahaleyi yapan kliniğin sağlık teknikeri Erhan Durak, öncelikle kalp atımına baktığı yaralı köpeğe kalp masajı uyguladığını ifade etti. Durak, sokak köpeklerinde bölgeyi tanıma, yeri, yurdu, trafiğin akışını, insanları öğrenme yetisi olduğunu, çeşitli nedenlerden dolayı alışık olduğu bölgesinden alınan köpeklerin başka bölgelere salınmasının bu tür kazaları artırdığını öne sürdü.

#D-100 Karayolu
#İnsanlık dersi
#Yaralı köpek
#Kocaeli
6 yıl önce