|

Yaşama tutunabilmesi için 32 bin TL gerekiyor

Bursa'nın Kestel İlçesinde yaşayan Durmuş ailesinin küçük çocukları 6 yaşındaki Abdullah Durmuş, bir yaşından beri beyninde gelişen tümörle mücadele ediyor. Aynı hastalık nedeniyle 2007 yılında ağabeyi ölen Abdullahın yaşama tutunabilmesi için 32 bin lira gerekiyor.

Yeni Şafak
12:07 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:16 - 8/10/2015 Perşembe
DHA

Kestel İlçesinde yüzde 89 engeli dolayısıyla malulen emekli olan Abdullah Durmuş ve ev kadını eşi Gülseren Durmuş çiftinin en küçük çocuğu olan Abdullah Durmuş'a bir yaşında beyin tümörü teşhisi konuldu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde kemoterapi gören ve tümör yüzünden sol gözü görmeyen küçük Abdullah'ın ameliyat edilmesi gerektiği aileye bildirildi.



Yapılan araştırma sonucu bu tür beyin ameliyatının Türkiye'de yalnızca özel bir hastanede yapıldığını öğrenen aile doktorla görüştü. SGK ile anlaşması olmayan bu kurum aileye ameliyat, yoğun bakım için yaklaşık 32 bin liralık fatura çıkardı.



VALİLİK YARDIM HESABI AÇTI


2007 yılında aynı hastalık yüzünden 15 yaşındaki çocuklarını yitiren ailenin 19 yaşındaki oğlu Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda, 14 yaşındaki kızları da açık lisede eğitim gördüğü için kaymakamlığa başvurarak yardım istedi.



Kaymakamlığın Bursa Valiliğine sevk ettiği Kenan Durmuş'un durumu araştırıldıktan sonra, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununa göre bankada hesap açarak bir yıl süreyle yardım toplamalarına izin verildi.



Baba Kenan Durmuş, Abdullah'ı diğer çocuğu gibi kaybetmek istemediğini belirterek, hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.



#beyin tümörü
#beyin ameliyatı
#yardım bekliyor
#abdullah durmuş
9 yıl önce