|

Yemek ve temizlik yaparak fenomen oldular

Sosyal fenomeni ev kadınları, yaptıkları doğal paylaşımlar ile binlerce kişinin gönlünü kazanıyor. Onlar pahalı marka çanta ya da ayakkabıları ile fotoğraf paylaşmak yerine akam yemeğine ne hazırladıklarını, çocuklarının beslenme çantalarını, ev temizliklerini paylaşarak içimizden biri olduklarını gösteriyorlar. Hem sosyal medyanın hem de ev kadınlığının hakkını veren ablalar, anneler, teyzeler ekstra bir efor harcamadan para kazanıyor. Kazandıklarıyla hem kendilerini mutlu ediyor hem de aile bireylerinin yüzünü güldürüyorlar.

Haber Merkezi
09:00 - 3/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:08 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
450 bin takipçisi olan Gamzeli Nursen, 2 çocuk annesi bir ev kadını.
450 bin takipçisi olan Gamzeli Nursen, 2 çocuk annesi bir ev kadını.

Ünlü olmak ya da adını duyurmak günümüzde artık çok kolay. Nasıl mı? Tabii ki sosyal medya sayesinde. Sosyal medyanın gücü günümüzde hızla artmakta.

Kaset çıkartmak, bir dizi ya da filmde oynamak yerine günümüz insanı sosyal medya fenomeni olma peşinde. Böylece hem tanınır olup hem de para kazanabiliyorlar. Hatta ünlü isimler dahi sosyal medyanın gücünün peşinde.

  • Sosyal medyada binlerce takipçisi olan ve fenomen haline gelen kişilerden bahsederken aklınıza Kerimcan Durmaz, Şeyma Subaşı ya da Demet Akalın gibi isimler gelmesin. Bizim bahsettiğimiz toplumun içinden birileri. Kimler mi onlar? Onların ismini belki siz bilmiyorsunuz ama paylaşımlarını cümle alem biliyor. Evlerine özenen, sunumsuz misafir karşısına çıkmayan ve her daim hamaratlıklarını paylaştıkları fotoğraflarla duyuran ev kadınlarından bahsediyoruz.

Instagram'da sürekli karşımıza çıkan bu yetenekli ev hanımlarının paylaşımlarını muhakkak görmüşsünüzdür. İçlerinden takip ettikleriniz de olabilir. Gözlerimiz pembe halılara, yaprak sarmasına ve çay keyfine onlar sayesinde fazlasıyla alıştı.


Göz dolduran misafir sofralarını da paylaşıyorlar yer sofrasında yedikleri yemekleri de. Tabaklarında bir gün diğer gün bonfile oluyor. Çocukların beslenme çantalarını dahi paylaşıyorlar.

  • Aile bütçesini destek oluyorlar
  • Sunumlarını paylaşmak onlar için bir yük değil aksine sosyalleştikleri ve eğlendikleri bir rutin. Bu sayede Instagram hesaplarında reklam yaparak ek gelir de elde ediyorlar. Evinin koltuk takımını yenileyip, mutfağını komple değiştiren bile var. Sosyal medyada fenomen annelerin takipçileri onları kendi annesi, teyzesi, ablası olarak gördüğü için önerdikleri markalara güveniyor. Hal böyle olunca markalar fenomen ev kadınlarının kapısını çalıyor.

Bilinen yöntemlerin aksine kendi halinde yaşayıp giderken paylaşım yapan birçok isim var. Kendisi sizden, bizden ya da tanıdığınız insanlardan farklı değil. Ama fenomenler. İşte yaptıkları doğal paylaşımlar ile binlerce insanın takip ettiği fenomen ev kadınlarından bazıları:

Gülüşan Kök


Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Önerler köyünde yaşayan 5 çocuk annesi Gülüşen Kök, sosyal medya fenomeni olan 36 yaşında bir ev hanımı. Güldeniz, Fatma Nazar, Sümeyra, Sevilay ve Mustafa adında beş çocuğu var. Instagram’da ise 300 bin takipçisi…


Hazırladığı lezzetleri de sosyal medya hesaplarından takipçilerine sunuyor. Nasıl yaşıyorsa paylaşımları da öyle.

Gamzeli Nursen


2 çocuk annesi olan Gamzeli Nursen de Gülüşan Kök gibi bir ev hanımı. Evinde, kendi mutfağında yaptığı tarifleri sosyal medya hesabından paylaşıp popüler olanlardan biri.

Gayet sıradan paylaşımlar yaparken samimi ve içten halleriyle sevilip zamanla Instagram’da 450 bin takipçiyi yakalayan Gamzeli Nursen de YouTube kanalında aktif. Pınar Altuğ, Pelin Karahan ve Ezgi Sertel’in hazırlayıp sunduğu programlara katılıp yemek tariflerini Türk televizyonlarından paylaşıyor.

Saniye Anne Yemekleri


"Saniye Anne Yemekleri" adlı Youtube kanalında yaklaşık 300 bin abonesiyle fenomen olan 77’lik Saniye Karataş, sımsıcak gülümsemesi ve tatlı Ege şivesi ile lezzetli içimizden bir fenomen.


Genç Youtuber’lara taş çıkaran Saniye Anne, İzmir Buca’da yaşıyor. Saniye Anne’nin tarifleri, binlerce kişi tarafından izleniyor. Saniye anne youtube kanalı dışında da televizyon programlarında boy gösteriyor.

Kübra Koşar


Instagram’da 365 bin takipçisi olan Kübra Koşar, diğer ev kadınları gibi oldukça doğal. İçimizden biri olduklarını her paylaşımlarında hissettiğimiz bu kadınlardan biri olan Koşar, özel sunumlarını da paylaşıyor, yer sofrasındaki hallerini de.

Yaptıkları reklam iş birlikleriyle ise ev bütçesine katkı sağlamaktan da geriye durmuyor. Yaptığı çekilişler ile takipçileri farklı markalara teşvik ediyor.

Sebahat Tanışman


Sebahat Tanışman, diğer ev kadınlarından farklı olarak çalışan ve üreten bir kadın. Reklam iş birlikleri yapmak yerine kendisi “Geleneksel Köy Ürünleri” hazırlayıp bunları sosyal medya hesabından hem satıyor hem de paylaşıyor.


Bu işi o kadar profesyonel olarak yapıyor ki yanında köyünden teyzeler çalışıyor. Kazan kazan reçeller, salçalar, tarhanaları birlikte yapıyorlar. Tanışman’ın lezzetli yemekleri ve samimi tavrı sadece sosyal medya kullanıcıların değil televizyoncuların da dikkatini çekmiş. Tıpkı diğer ev kadınları gibi o da Türk televizyonlarında gördüğümüz biri.

#Sosyal medya fenomenleri
#Ev kadınları
#Sosyal medya fenomeni ev kadınları
#Gülüşan Kök
#Sebahat Tanışman
#Instagram
#YouTube
#Fenomen
5 yıl önce