|

Yeni bir tütün: Hava kirliliği

Basit bir nefes alma eyleminin yılda 7 milyon insanı öldürdüğünü ve milyarlarca insana da zarar verdiğini söyleyen Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, hava kirliliğini “yeni tütün” olarak adlandırdı.

Yeni Şafak
12:05 - 27/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:41 - 27/10/2018 Cumartesi
Diğer
DSÖ, önümüzdeki haftalarda Cenevre'de hava kirliliği üzerine konferans gerçekleştirecek.
DSÖ, önümüzdeki haftalarda Cenevre'de hava kirliliği üzerine konferans gerçekleştirecek.

DSÖ’nün genel müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, hava kirliliğinin artması sebebiyle her gün milyarlarca insanın soluduğu havanın zehirli olduğunu söyledi. Solunan zehirli havaya ‘yeni tütün’ benzetmesini yapan Ghebreyesus, “Zengin ya da fakir kimse, hava kirliliğinden kaçamaz. Bu sessiz bir halk sağlığı acil durumudur” dedi.

Dünya nüfusunun yüzde 90'ından fazlasının zehirli havalara maruz kaldığını anlatan Ghebreyesus, özellikle çocuk sağlığı üzerindeki etkilerinin giderek artığını ifade etti.

Ghebreyesus’in The Guardian için yazdığı makalede, DSÖ’nün önümüzdeki haftalarda Cenevre'de hava kirliliği ve sağlık konulu bir küresel konferans gerçekleştireceğini belirtti. Ülkelerin ve şehirlerin hava kirliliğini azaltma konusunda yeni taahhütlerde bulunmaları beklenen konferansın üst düzey bir eylem günü olduğuna inanılıyor.

#Dünya Sağlık Örgütü
#DSÖ
#Hava kirliliği
#Yeni tütün
5 yıl önce