|

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta

Yeni Şafak Pazar Eki, bu hafta birbirinden farklı haberleriyle dikkat çekiyor. Müslüman yazarları Türk yayıncılığı ile tanıştıran Ahmet Kot röportajı, çarşıya bayrama gelen Kurban Bayramı hareketliliği ve birbirinden kaliteli içerikler Yeni Şafak Pazar ile evlerinize konuk oluyor.

Yeni Şafak
11:11 - 12/08/2018 Pazar
Güncelleme: 16:16 - 12/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak Pazar Eki, birbirinden zengin içerikleriyle evlerinize konuk oluyor
Yeni Şafak Pazar Eki, birbirinden zengin içerikleriyle evlerinize konuk oluyor

Yeni Şafak Pazar Eki her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden zengin içerikleriyle evlerinize konuk oluyor.

İşte Pazar Eki'nin öne çıkan haberleri:
Bayram alışverişini fırsata dönüştürün

Bayram alışverişinizi fırsata dönüştürebilirsiniz. Sezon sonunda kıyafetler indirime girmişken hem bayram için hem gelecek sezon için alışveriş yapma olanağına sahipsiniz. Kıyafetlerin sezon trendi değil her zaman giyilebilecek bir tarzda olmasına dikkat edin.

Mona Roza’yla yola çıktım

Eskişehir’de dergi çıkararak yayın dünyasına adım atan Ahmet Kot bugüne kadar üç yayın evi kurdu ve Türk okurlarını ilk kez Batı dünyasındaki önemli yazarlarla tanıştırdı. Kot, yayıncılık serüvenine Ankara’da öğrenciyken Sezai Karakoç’un Mona Roza şiirini evdeki teksir makinasından korsan basıp çoğaltarak girdiğini söylüyor.

İstanbul’u en az beş defterle gezin

İstanbul tarihçisi, yazar Haldun Hürel ile İstanbul’un hangi semtlerini hangi mevsimlerde gezilir, kendimize nasıl rotalar çıkarmalıyız, İstanbul’un en dar sokağı, en küçük camisi, en uzun isimli camisi nerededir gibi konuları konuştuk. İstanbul’un gelişigüzel gezilemeyeceğini söyleyen Hürel, “Gezmenin de bir kültürü ve güzergahı var. Ben İstanbul gezileri için beş defter istiyorum” diyor.

Mutfakta Osmanlı tarifleri var

Binlerceyıllık yemek kültürümüzün içinde binlerce de tarif var. Bamya Çalkalaması veya Gülbeşeker Şemsiyesi 19. yüzyıldan sonra unuttuğumuz lezzetlerden.

Bayramın tadı nostaljiyle çıkıyor

Kurban Bayramı gelmeden telaşı başladı. Evlerde, çarşıda, kurban pazarlarında ayrı bir pazarlık heyecanı var. ‘Nerede o eski bayramlar’ demeden güzel bir bayram geçirmek için biraz hazırlanmak yeterli.

#Yeni Şafak
6 yıl önce
default-profile-img