|

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta

Yeni Şafak 'Pazar Eki', sanattan yemek tariflerine, 100 yıl önce Hicaz Demiryolu'yla Medine ve İstanbul'u birbirine bağlayan hattın ilk yolcularını anlatıyor. Kısaca hayatımızı güzelleştiren farklı konulara tekrar göz atmamızı sağlıyor. Özgülüğe adım atan Moro, hala birçok konuda desteğe ihtiyaç duyuyor. Binlerce çocuğun yetim kaldığı bölge ve diğer dikkat çeken dosyalar Yeni Şafak Pazar'da.

Yeni Şafak
10:09 - 26/08/2018 Pazar
Güncelleme: 10:47 - 26/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak Pazar Eki'nin öne çıkan haberlerini derledik.
Yeni Şafak Pazar Eki'nin öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta birbirinden farklı haberleriyle dikkat çekiyor.

İşte Yeni Şafak Pazar Eki'nden öne çıkan haberler:

100 yıl önce ilk sefer İstanbul’dan Hicaz’a bir tren gider

Bundan tam 100 yıl önce İstanbul’dan Medine’ye doğru bir tren yol almaya başladı. İçinde yüzlerce yolcusuyla... Onlar Hicaz Demiryolu’yla Medine ve İstanbul’u birbirine bağlayan hattın ilk yolcularıydı. İstanbul’da başlayan “Allah padişahımızı muzaffer kılsın” duası, Şam’a kadar yankılandı: “Allâh yansur sultânenâ.”

Kurban etiyle hem kebap hem yahni

Çoğumuz taze kesilmiş kurban etini aynı gün pişiriyoruz. Ancak etin yumuşaması için etin beklemesi, dinlenmesi gerekiyor. Kurban Bayramını geride bıraktığımız şu günlerde bu tarifler çok işinize yarayabilir...

Bizim lezzetlerimiz sokakta

Hızlıca doymak için fast-food tek seçenek değil. Türkiye’nin geleneksel sokak lezzetleri hızlıca doymanızı sağlarken, damaklarda unutulmaz tatlar bırakabiliyor. Yemek yazarı Salih Seçkin Sevinç’e göre dünyanın en iyi sokak lezzetlerine sahibiz.

Arapça tercüme altın dönemini yaşayacak

Katar, tercüme alanında dünya çapında ses getiren Şeyh Hamed Çeviri ve Uluslararası Anlayış Ödülü’ne imza atıyor. Toplamda bir milyon dolar ödülün verildiği yarışmanın medya danışmanı Hannan Feyyad, Arap dünyasında tercümenin yetersiz ve zayıf olduğunu söylüyor ve “Birinci hedefimiz tercümanları teşvik ve takdir etmek. Bu yarışma sayesinde Arapça tercüme altın dönemini yaşayacak“ diyor.

Diziler çaptan düştü

Adını geniş kitlelere Sakarya Fırat dizisiyle duyuran oyuncu İsmail Hakkı, şimdiki dizilerin iyiden iyiye çaptan düştüğünü söylüyor. Sektörün yaşadığı sorunları dizi sürelerinin uzunluğu, sendikalaşmama, reklam piyasasının sektörü ele geçirmesi, senaryo yokluğu başlıklarıyla özetleyen Hakkı, Müslüman imajının yok sayılmasından da rahatsız.

Zeytinburnu hepimizin

Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kilise, manastır, cami, türbe ve çeşmeleriyle adeta bir açıkhava müzesi niteliği taşıyan Zeytinburnu'na bugüne kadar pek çok belediye başkanı hizmet etti. Bugünkü Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, kendisinden önce yapılan hizmetleri Zeytinburnu Belediye Başkanları kitabında topladı.

Sanat Anadolu’da kök salıyor

Geleceğin Ustaları Yarışması’nın koordinatörlüğünü altı yıldır yapan Doç. Dr. Süleyman Berk, Albayrak Holding’in ana sponsorluğunda Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmanın geleneksel sanatlara yön verdiğini söylüyor. Berk’e göre sanat eğitimin yaygınlaşması ve yarışmalarla teşvik edilmesi sayesinde geleneksel sanatlar Anadolu’da ve dünyada yeniden kök salıyor.

Afrika'nın çehresi değişti

Yeryüzünün en yoksul kıtası olan Afrika'nın küresel ve bölgesel güçlerin etkisi altında kaldığı bilinen bir gerçek. Ancak son zamanlarda Afrika'nın tamamında ortaya çıkan değişim ve gelişim, istenilen seviyeye ulaşmasa da büyük bir ivme kazandı. Anadolu Ajansı Yayınları arasından çıkan Yükselen Afrika kitabı da kıtada gelişmeleri gözler önüne seriyor.

Özgür Moro’nun yetimleri

Moro bugün özgürlüğe adım atsa da hala birçok konuda desteğe ihtiyaç duyuyor. Uzun yıllardır devam eden mücadele sebebiyle binlerce çocuğun yetim kaldığı bölgede dolaştığınız her yerde bir yetimle karşılaşıyorsunuz.


#Pazar Eki
#Yeni Şafak
#Pazar
6 yıl önce