|

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta

Yeni Şafak 'Pazar Eki', bu hafta Wilco’nun Karavanı isimli programı hazırlayıp sunan Hollandalı gezgin Wilcovan Herper’in hikayesinden tutunda İstanbul Muhafızları filmin başrol oyuncularından Lemi Filozof ile yapılan röportaj, neyzenbaşı Sadreddin Özçimi, Ahmed Şahin, Yasin Özçimi ve birkaç neyzenle birlikte yapmış olduğu motosiklet turları dahil birbirinden renkli içeriklerle karşınızda. Dünyadan da farklı konuların ele alındığı Yeni Şafak Pazar Eki'nin öne çıkan haberleri...

Yeni Şafak
09:49 - 7/10/2018 Pazar
Güncelleme: 10:02 - 7/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Dünyadan da farklı konuların ele alındığı Yeni Şafak Pazar Eki'nin öne çıkan haberleri...
Dünyadan da farklı konuların ele alındığı Yeni Şafak Pazar Eki'nin öne çıkan haberleri...

Yeni Şafak Pazar Eki, bu hafta birbirinden farklı haberleriyle dikkat çekiyor.

İşte Yeni Şafak Pazar Eki'nden öne çıkan haberler:
Ney bir nefes motor bir heves

Neyzenbaşı Sadreddin Özçimi, Ahmed Şahin, Yasin Özçimi ve birkaç neyzenle birlikte motosiklet turları düzenliyor. 2005’ten beri motor kullanan Özçimi, “İyi bir musikişinasın hayatın içinde olması lazım. Ufkunun açık olması lazım. Uyuşuk müzisyen olmaz. Musiki cevvallik, güç ister” diyor.

İlk dini eğitimimi gizlice aldım

Bugün 88 yaşında olan İslam hukuku profesörü Salih Tuğ ilk dini eğitimini mahallelerindeki yaşlı bir hanımdan gizlice aldığını anlattı. Ellili yılların sonunda bir elin parmaklarını geçmeyen eğitimli başörtülü kadınlardan Binnaz hanımla hayatını birleştiren Tuğ, eşinin Şule Yüksel gibi o dönemde örtünmek isteyen kadınlara rehberlik ederek nasıl ve ne biçimde örtünmeleri gerektiğini hususunda yol gösterdiğini de sözlerine ekliyor.

Sabaha kadar yürüdük

İbtisam Şakuş, ödüllü bir yazar. Savaş sonrası birçok Suriyeli gibi ülkesini terk etmek zorunda kalmış. Suriye’den ayrılırken sabaha kadar yürüdüğü günü unutamadığını söyleyen Şakuş, “Hatay’da gidecek hiçbir yerim yoktu. Yolda tanıştığım bir Türk kadın evinin kapılarını açtı. İki ay onunla kaldım. Şimdi kardeş olduk” diyor.

Tıbbın etiğe ihtiyacı var

Muhtemelen artık insan klonlama tekniğine sahibiz. Peki klon bir insanın sosyal durumunu nasıl belirleyeceğiz? Organ nakli, taşıyıcı annelik veya embriyo konusu... Üstüne düşünüp, karar vermemiz gereken onlarca mesele var. Ancak kültürel farklar uluslararası çizgiler çizmeyi zorlaştırabiliyor da. Bu nedenle önce kendi biyoetik pozisyonlarımızı belirlememiz gerekiyor.

Anadolu'yu keşfetmeye birkaç ömür gerek

Yıllardır İz TV’de Wilco’nun Karavanı isimli programı hazırlayıp sunan Hollandalı gezgin Wilco van Herper, 12 yılda Anadolu’nun 81 iline de gittiğini söylüyor ve ekliyor: “Türkiye’yi keşfettim demek imkansız. O kadar çok antik kent, doğal güzellik, köy var ki bir hayat yetmez. En az iki, üç hatta dört hayat gerekiyor.”

Çikolata şekersiz de olur

Günümüzün keşif ve teknolojisiyle, bal, pekmez gibi ürünleri de ilave etmeden çikolata yapabiliriz. Yine de, yaptıklarımızın bir kalori değeri var. Bu yüzden kararında tüketmek çok önemli.

Sirkeli mi limonlu mu?

Münir Özkul sirke, Adile Naşit limon diyor. Hepimizin aklına kazınan bu Yeşilçam sahnesi aslında turşunun sırrını da saklıyor. Peki siz turşuyu nasıl kuruyorsunuz?

Tanınmak başarı değil

TRT Çocuk’un sevilen çizgi dizisi İstanbul Muhafızları, beyazperdeye aktarıldı. Filmin başrol oyuncularından Lemi Filozof, “Eskiye göre daha çok tanınıyorum ama başarının tam tanımı bu değil. Türkiye’de daha çok tanınan daha iyi yerde görünse de ben sadece kendi kaliteme yakışan işlerin içinde olmayı tercih ediyorum” diyor.

#Yeni Şafak Pazar Eki
#Pazar Eki
#Yeni Şafak Pazar
6 yıl önce