|

Yeni Şafak’ın ilk Genel Yayın Yönetmeni Nabi Avcı: Yeni Şafak’ın bir ferdi sayılırım

Yeni Şafak’ın ifade özgürlüğü konusundaki ilkeli tutumu, sayıları hiç de az olmayan bilinçli bir okuyucu kitlesinin oluşmasına da katkıda bulundu. Ben de hem eski bir yazarı hem de kısa bir dönem de olsa Genel Yayın Yönetmeni olarak Yeni Şafak ailesinin bir ferdi sayılırım.

Haber Merkezi
13:05 - 3/05/2019 Friday
Güncelleme: 13:11 - 3/05/2019 Friday
Yeni Şafak
Yeni Şafak’ın ilk Genel Yayın Yönetmeni, Milli Eğitim eski Bakanı, Kültür eski Bakanı Nabi Avcı
Yeni Şafak’ın ilk Genel Yayın Yönetmeni, Milli Eğitim eski Bakanı, Kültür eski Bakanı Nabi Avcı

Öncelikle Yeni Şafak’ın 25. Yılını tebrik ediyorum. 25 yıl bir gazete için hiç kısa sayılacak bir süre değil ama çok uzun bir süre de sayılamaz. Buna rağmen şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Yeni Şafak bu 25 yıl boyunca Türkiye’de ifade hürriyetinin en sadık savunucularından biri oldu. Türkiye’de ifade hürriyetinin gelişmesi için, editöryal bağımsızlığın gelişmesi için çok ciddi çaba gösterdi.

Yeni Şafak’ın ifade özgürlüğü konusundaki ilkeli tutumu, sayıları hiç de az olmayan bilinçli bir okuyucu kitlesinin oluşmasına da katkıda bulundu. Ben de hem eski bir yazarı hem de kısa bir dönem de olsa Genel Yayın Yönetmeni olarak Yeni Şafak ailesinin bir ferdi sayılırım. Yeni Şafak’ın bugünlere gelmesinde, farklı dönemlerde sorumluluk üstlenen gazete sahiplerinin de ciddi katkıları oldu.

Özellikle 28 Şubat döneminde Yeni Şafak Gazetesi’nin baskı ve yıldırı politikalarına karşı nasıl mücadele ettiğini o dönemlerde Yeni Şafak’ın köşe yazarı olarak yakından müşahede ettim. O dönemde gazetenin ortakları olan merhum Ahmet Şişman ile Ahmet ve Mahmut Kış beyleri de bu vesile ile anmak istiyorum. Ahmet Şişman kardeşimiz başta olmak üzere Yeni Şafak ailesinden ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Albayrak ailesine de bugüne kadar sürdürdükleri çaba için ayrıca teşekkür ederim. Bugüne kadar Yeni Şafak’ta yönetici ya da yazar olarak görev yapan, değişik birimlerinde çalışan bütün arkadaşlara sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum. Bugün de Yeni Şafak’ta çalışan arkadaşlarımıza da sağlık ve afiyet içinde hayırlı mesailer, başarılar diliyorum. Tekrar Yeni Şafak’ın 25. Yıl dönümünün hayırlı olmasını, nice 25 yıllara; 50, 100 yıllara ulaşmasını niyaz ediyorum.

#Yeni Şafak 25. yıl
#Nabi Avcı
5 years ago