|

Yerli arkeolog açılımı

Aizanoi Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Türkiye genelindeki kazı çalışmalarının yerli arkeologlar ve akademisyenler tarafından yapılmasını istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:10 - 3/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aizanoi Antik Kenti’ndeki çalışmaları inceledi.
​Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aizanoi Antik Kenti’ndeki çalışmaları inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aizanoi Antik Kenti’ndeki çalışmaları inceledi. Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesindeki dünyanın ilk ticaret borsası, Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı ve antik stadyuma sahip Aizanoi Antik Kenti’ndeki kazı ve restorasyon çalışmalarının yüzde 100 yerli olarak yapıldığını belirten Ersoy, Türkiye genelindeki kazıların tamamının yerli arkeologlar tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

DESTEĞİMİZ ARTACAK

Ersoy, bakanlık olarak antik kentte yürütülen çalışmalara destek vermeyi sürdüreceklerini belirterek, şöyle konuştu: “Daha önce buradaki çalışmalar yabancılar tarafından yapılıyordu. Fakat şimdi Türk arkeologlar ve akademisyenler tarafından yürütülüyor. Bu açıdan bu durum bizim için çok önemli. Biz mümkünse Türkiye genelindeki tüm kazı çalışmalarının zaman içerisinde yerli arkeologlar ve akademisyenler tarafından yapılmasını istiyoruz. O yüzden buradaki projeye olan desteğimizi artırmak istiyoruz.”

UNESCO’ya gün sayıyor

Milas ilçesinde, antik dönemin en iyi korunmuş tapınaklarından Zeus Lepsynos’un da içinde olduğu Euromos Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilmesi için özel çalışma başlatıldı. Karya Krallığı’nın önemli merkezlerinden biri olan kentteki Zeus Tapınağı Anadolu’nın en iyi korunan tapınaklarından biri olarak biliniyor.

#​Aizanoi Antik Kenti
#Mehmet Ersoy
#Mila
#Zeus Lepsynos
#UNESCO
6 yıl önce