Yetim Vakfı 21 binden fazla çocuğun okula dönüş heyecanına ortak oldu

19:40, 21/09/2026, Pazartesi
Yeni Şafak
Yetim Vakfı 21 binden fazla çocuğun okula dönüş heyecanına ortak oldu
Yetim Vakfı, İyilik Çantası Projesi başta olmak üzere sponsorluk, burs ve farklı eğitim destekleriyle yetim çocukların eğitim hayatlarını yıl boyunca desteklemeyi sürdürüyor.

Yetim Vakfı, yeni eğitim dönemi kapsamında Türkiye başta olmak üzere 19 ülkede yürüttüğü eğitim desteklerini tamamladı. “İyilik Çantası Sizinle Dolsun” Projesi kapsamında 21 binden fazla yetim çocuğa okul çantası ve kırtasiye seti dağıtılırken, farklı ülkelerde okul forması desteği de sağlandı. Gazze ve Lübnan gibi savaşın etkilerinin sürdüğü bölgelerde de dağıtımlar gerçekleştirildi.

Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte Yetim Vakfı’nın çocukların okul ihtiyaçlarına yönelik yürüttüğü “İyilik Çantası Sizinle Dolsun” Projesi tamamlandı. Türkiye başta olmak üzere farklı coğrafyalara uzanan çalışmalar kapsamında 19 ülkede 21 binden fazla çocuğun okul ihtiyaçları karşılandı.

Çanta, defter, kalem ve diğer temel okul malzemelerinden oluşan İyilik Çantalarının yanı sıra çocukların okul forması ihtiyacı da karşılandı. Mali, Moritanya, Sudan ve Togo’da gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında çocuklara okul formaları dağıtıldı.

Türkiye’de dağıtımlar şenlikle başladı

Projenin Türkiye’deki dağıtımlarının İstanbul ayağı, çocukların yeni eğitim yılı heyecanını birlikte yaşadığı bir şenlikle başladı. Açık havada gerçekleştirilen programda çocuklar oyunlar oynadı, çeşitli etkinliklere katıldı ve arkadaşlarıyla vakit geçirdi. Yemek ikramının ardından çocuklara yeni eğitim döneminde kullanacakları okul çantaları ve kırtasiye setleri dağıtıldı.

İstanbul’da başlayan kırtasiye dağıtımları, Vakfın Ankara, Bursa, Elazığ, Adıyaman, Hakkâri ve Kilis’teki il teşkilatları aracılığıyla farklı illerde de devam etti. Gerçekleştirilen dağıtımlarla yetim çocuklara okul çantaları ve kırtasiye setleri ulaştırıldı.

İyilik Çantaları 19 ülkede çocuklarla buluştu

Türkiye’de başlayan dağıtımlar farklı coğrafyalarda devam etti. Afrika’da Burkina Faso, Çad, Gana, Kenya, Mali, Moritanya, Somali, Sudan, Togo ve Tunus; Orta Doğu’da Filistin, Irak, Lübnan, Suriye ve Yemen; Orta Asya’da Kırgızistan; Kafkasya’da Gürcistan ve Balkanlar’da Arnavutluk’ta çocuklara okul çantaları ve kırtasiye setleri dağıtıldı. Türkiye’de gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte İyilik Çantaları toplam 19 ülkede çocuklarla buluştu.

Savaşın gölgesinde eğitimlerine devam ediyorlar

Dağıtımlar, savaş ve çatışmaların çocukların günlük yaşamını ve eğitim hayatını doğrudan etkilediği bölgelerde de sürdürüldü. Gazze ve Lübnan’da çocuklara okul çantaları ve kırtasiye malzemeleri dağıtılarak yeni eğitim döneminde ihtiyaç duydukları temel okul malzemeleri karşılandı.

Savaş, yoksulluk, afet ve ekonomik imkânsızlıklar, çocukların eğitime erişiminin yanı sıra eğitimlerini sürdürebilmek için ihtiyaç duydukları temel malzemelere ulaşmalarını da güçleştiriyor. Yetim Vakfı, çocukların temel okul ihtiyaçlarını karşılarken zorlu koşullara rağmen eğitimlerini sürdürebilmelerine de katkı sağlıyor.

Dünyada 273 milyon çocuk eğitimden mahrum

Çocukların eğitime erişiminde yaşanan sorunların boyutu küresel verilere de yansıyor. UNESCO’nun 2026 Küresel Eğitim İzleme Raporu’na göre, 2024 yılı itibarıyla dünya genelinde 273 milyon çocuk, ergen ve genç okula devam edemiyor. Bu sayı, okul çağındaki her 6 çocuk ve gençten yaklaşık birine karşılık geliyor. Bunların 79 milyonunu ilkokul, 64 milyonunu ortaokul, 130 milyonunu ise lise çağındaki çocuk ve gençler oluşturuyor.

Öte yandan okula devam eden milyonlarca çocuk için de savaş, yoksulluk ve ekonomik imkânsızlıklar eğitimin önünde farklı engeller oluşturuyor. Çanta, defter, kalem ve okul forması gibi temel ihtiyaçların karşılanması dahi bazı bölgelerde aileler için önemli bir güçlüğe dönüşebiliyor. Yetim Vakfı, İyilik Çantası Projesi başta olmak üzere sponsorluk, burs ve farklı eğitim destekleriyle yetim çocukların eğitim hayatlarını yıl boyunca desteklemeyi sürdürüyor.


Annelerin emeği Gazze’nin çocuklarına
Hayat
Annelerin emeği Gazze’nin çocuklarına
Şehit yakını gazi ve gazi yakınına 52 binden fazla istihdam
Ekonomi
Şehit yakını gazi ve gazi yakınına 52 binden fazla istihdam
İHH 21 ülkede 10 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtmayı hedefliyor
Hayat
İHH 21 ülkede 10 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtmayı hedefliyor
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026