|

Yıllarca fırıncılık yaptı 53 yaşında doktor oldu

Mustafa Ercüment Alat, 30 yıl önce tıp fakültesini kazandı ama maddi zorluklar nedeniyle okula devam edemedi. Yıllar sonra ise afla fakülteye döndü ve 53 yaşında doktor oldu. Gençliğinde birçok işte çalıştığını söyleyen Mustafa Ercüment Alat, "Fırıncılık yaptım, ekmek mayaları sattım. Zekanın, paranın ve hiçbir şeyin önemi yok. İnsan azmetsin. Alın terini o masanın üstüne döksün, başaramayacağı hiçbir şey yok" dedi.

Yeni Şafak
11:10 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 17:34 - 20/11/2018 Salı
Diğer
Mustafa Ercüment Alat, 30 yıl sonra döndü.
Mustafa Ercüment Alat, 30 yıl sonra döndü.

Mustafa Ercüment Alat, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 3. sınıftayken bırakmak zorunda kaldı. Babasının işinde çalıştı, fırıncılık yaptı. Bir dönem ekonomik anlamda çöküşler yaşadı, çok fazla para kaybetti. 2012 yılında ise adeta hayatı değişti, 30 yıl öncesine dönme fırsatı buldu.

Birçok işte çalıştı ekmek sattı

  • Gençliğinde birçok işte çalıştığını söyleyen Mustafa Ercüment Alat, "Fırıncılık yaptım, ekmek mayaları sattım ama okula başladığım zaman ekonomik olarak bayağı sıkıntılıydım. İşim de bozulmuştu. Okulda okurken, 4 sene bir otobüs firmasında terminalde çalıştım. Oradaki insanlar da bana çok destek oldular, nöbetlerim konusunda. Pazartesi sabahı evden çıkıyordum. Akşama kadar derse giriyordum. Akşam terminale gidiyordum. Sabaha kadar terminalde duruyordum. Sabah tekrar okula gelip, derse giriyor, o gün akşam evime ancak gidebiliyordum" ifadelerini kullandı.

Sabah'ın haberine göre, istek ve azim olduktan sonra herkesin istediğine ulaşacağının altını çizen Alat, "Zekanın, paranın ve hiçbir şeyin önemi yok. İnsan azmetsin. Alın terini o masanın üstüne döksün, başaramayacağı hiçbir şey yok. Benim gençlere söyleyeceğim kesinlikle pes etmesinler. Yılmasınlar, insan istedikten sonra her şeyi yapar." dedi. Alat, hayatta her şeyin temelinin çalışmak olduğuna işaret ederek tıp fakültesine girmenin önemli olmadığını, oraya girdikten sonra çalışmanın önemli olduğunu vurguladı.

25 yıl sonra 1. sınıftan başladı

2012 yılında çıkan öğrenci affıyla okula dönme hakkı kazandı. 46 yaşındayken, birçok kişinin "Artık çok geç" dediği bir yaşta okula döndü Mustafa Ercüment Alat. Amacı en azından hastanelerin acil servislerinde insanlara yardımcı olabilmekti.

  • 25 yıl ara verdiği için en başa döndü ve 1. sınıftan başladı. 53 yaşında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Onun hikayesi, "Bu saatten sonra nasıl yaparım" diyen herkese örnek oldu.


#Tıp Fakültesi
#Doktor
#Ekmek
#Fırın
5 yıl önce