|

Yüzyıllar arası müzikal yolculuk

Grammy’e aday gösterilen ilk mandolin sanatçısı olan Avi Avital, İş Sanat Sahnesi’ne konuk oluyor. Oda orkestrası Cappella Gabetta ile sahnede olacak müzisyen, Barok döneminden 20. yüzyıl müziğine uzanan zengin repertuvarla seyirciyle buluşacak.

Yeni Şafak
12:57 - 21/12/2018 Friday
Güncelleme: 13:02 - 21/12/2018 Friday
Yeni Şafak
Müzikseverlerin yakından takip ettiği Avi Avital, klasik müzikten güncel halk armonilerine varan geniş repertuvar seçkisine sahip.
Müzikseverlerin yakından takip ettiği Avi Avital, klasik müzikten güncel halk armonilerine varan geniş repertuvar seçkisine sahip.

Dünyanın en köklü orkestraları ile müzik dünyasının ünlü solistleri 2019’da da İş Sanat’ta bir araya gelmeye devam ediyor. Klasik müzik dünyasının son yıllarda adından beğeniyle bahsettiği mandolin sanatçısı Avi Avital, tanınmış oda orkestrası Cappella Gabetta ile Barok dönemden 20. yüzyıl müziğine kadar uzanan bir repertuvarla İş Sanat Konser Salonu’nda dinleyicileri ile buluşacak. 9 Ocak akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek konserde Avital, Vivaldi’nin keman ve çello konçertosu, Bach’ın klasik müzik tarihinin başyapıtlarından olan Brandenburg konçertosu, Vivaldi’nin Grosso Mogul adlı eserlerinin aralarında bulunduğu eserler eşliğinde izleyenleri keyifli bir yolculuğa çıkaracak. Türk seyircisinin yakından tanıdığı ve ilgiyle takip ettiği Avi Avital, konser kapsamında Bela Bartok’un Mandolin için Romen Halk Dansları uyarlamasını da konserde icra edecek. Topluluğun şefliğini ise çağımızın en önemli kemancılarından biri olan Andres Gabetta üstlenecek.

MÜZİKAL ÇEŞİTLİLİĞİ HAYRAN BIRAKIYOR

New York Times’ın “tutkulu ve karizmatik”, Haaretz Daily gazetesinin “Bir mandolinden bu çeşitlilikte melodiler duymayı asla hayal edemezsiniz…” şeklinde övgüyle söz ettiği Avi Avital, 8 yaşında mandolin çalmaya başladı. Hocası, Rus kemancı Simcha Nathanson’un kurduğu ve yönettiği gençlik orkestrasında çalmaya başlayan Avital, Kudüs Müzik Akademisi’nden mezun olduktan sonra Ugo Orlandi ile mandolin repertuvarı üzerine çalıştı ve 2010 yılında Avner Dorman’ın Mandolin Konçertosu performansı ile Grammy ödüllerine aday gösterilen ilk mandolin sanatçısı oldu. Kendisi için yazılmış çok sayıda çağdaş eser bulunan Avi Avital, “Klasik mandolin sanatçısı olmanın en heyecan verici taraflarından biri de enstrümanın size muazzam yaratıcı bir alan ve özgürlük tanıması. Benim için yazılan her yeni eserde, her farklı müzik türünde, enstrümanımın benzersiz yönlerinin açığa çıktığını hissediyorum” diyor.


#Cappella Gabetta
#Avi Avital
#İş Sanat Sahnesi
#İş Sanat
5 years ago