|

Zanzibar su kuyularıyla hayat buldu

Sadakataşı Derneği, son üç yılda açtığı onlarca su kuyusu ile Afrika’nın orta doğusundaki Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinin köylerinde on binlerce insanı temiz su ile buluşturdu.

Yeni Şafak
04:00 - 27/08/2018 Monday
Güncelleme: 00:36 - 27/08/2018 Monday
Yeni Şafak
Sadakataşı, fakirlik ve mahrumiyetin kol gezdiği coğrafyada on binlerce Zanzibarlıya temiz su imkânı sağladı.
Sadakataşı, fakirlik ve mahrumiyetin kol gezdiği coğrafyada on binlerce Zanzibarlıya temiz su imkânı sağladı.

Halkının sadece yüzde 55’inin temiz suya erişebildiği Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde 2015’ten bu yana 33 su kuyusu açan Sadakataşı, fakirlik ve mahrumiyetin kol gezdiği coğrafyada on binlerce Zanzibarlıya temiz su imkânı sağladı. Doğal zenginliği ile tabiat güzelliğine rağmen fakirlik ve su sıkıntısının yaşandığı adada, Sadakataşı, başta su kuyuları olmak üzere eğitim, sağlık ve insani yardım faaliyetleriyle Zanzibarlıların hayatına dokunan projeler gerçekleştiriyor.

UZUN ÖMÜRLÜ KUYULAR AÇILIYOR

Bölgedeki çalışmalarını anlatan Sadakataşı Yönetim Kurulu Üyesi Enes Erbaş, bölgenin mahrumiyetine dikkati çekerek şunları söyledi: “Zanzibar’da Sadakataşı olarak son 3 yılda 33 kuyu açarak bölge halkının temiz suya ulaşmasına destek olmaya gayret ediyoruz. Ayrıca, derinden yapılan sondaj çalışmasıyla Zanzibarlılara uzun ömürlü su kuyuları açıyoruz."

#​​Sadakataşı Derneği
#Zanzibar
#Enes Erbaş
6 years ago