|

Zor zamanda direnenlerin sahnesi

Bu yılki teması “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” olarak belirlenen Afyon 2. Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali’ne başvurular devam ediyor. 24-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin son başvuru tarihi ise 1 Ekim.

04:00 - 21/09/2023 Perşembe
Güncelleme: 11:56 - 27/09/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Afyon 2. Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali seçici kurulu.
Afyon 2. Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali seçici kurulu.

Afyon 2. Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali’ne başvurular devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği, Afyon Belediyesi, Kocatepe Üniversitesi ve Kalkınma Ajansının paydaşlığında 24-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin son başvuru tarihi 1 Ekim. Bu yıl “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” olarak belirlenen temaya uygun filmlerle yurt içinden ve yurt dışından katılımcılarını bekleyen festival, Afyonkarahisar’da yeni bir kale gibi yükseliyor.

Yöneticiliğini Kültür Sanat gazetecisi Sevda Dursun’un yaptığı festivalin danışmanlığını yazar ve senarist Hilal Çelenk üstleniyor. Festival Düzenleme Kurulu’nda Yapımcı Baran Mayda, yürütücülüğünde ise Yönetmen Ahmet Bikiç yer alıyor. Jürisinde birbirinden kıymetli isimlerin bulunduğu festivalin jüri Başkanı Şükrü Sim, Jüri üyeleri ise Çiçek Dilligil, Can Nergis, Kerim Ayyıldız, Haluk Özenç, Nesrin Kula Demir, Hamit Coşkun, Yavuz Özer ve Özcan Demir. Birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 5 bin lira para ödülünün verileceği yarışmada, Jüri Özel Ödülü ve Büyük Taarruz Özel Ödülü de verilecek.

Anadolu’nun sanatla iç içe olan bu güzel serüveninde Türkiye’nin ve Anadolu’nun sanata olan ihtiyacına yönelik yeni çalışmalar hedefleyen 2. Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, ikinci yılında yoluna kararlılıkla devam ediyor. Bu hedefle yola çıkan festivalde, dünyanın farklı ülkelerinden getirilecek filmler, yönetmenler, atölye çalışmaları, gösterimler ve söyleşiler gerçekleştirilecek.



#Aktüel
#Sanat
#Festival
10 ay önce