|

Huzurlu ve Şifa Dolu Bir Tatil İçin Her Derde Deva Ünlü Kaplıcalar

Huzurlu ve Şifalı Suların Türkiye, kaplıca konusunda oldukça geniş yer altı kaynaklarına sahiptir. Doğal olarak yeryüzüne çıkan mineralli su birçok hastalığın iyileşmesi noktasında insanlara yardımcı oluyor.

Yeni Şafak ve
15:31 - 7/08/2018 Salı
Güncelleme: 15:48 - 7/08/2018 Salı
Diğer
görsel
görsel
Hangi Kaplıcalar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Doğru kaplıca seçimi ile birçok hastalığın tedavisinde sonuç elde etmek mümkün. Bunun için kaplıcaları araştırmalı ve doğru seçimi yapmalısınız. Bazı kaplıcalar SGK kapsamı içerisinde de yer alıyor. Bunun için ilgili doktor tarafından kaplıca kürü uygulamasının verilmesi ve bu hastalıkla alakalı rapor alınması yeterli oluyor. Bu sayede ilgili kaplıca giderleriniz de SGK kapsamı içerisinde ödeniyor.

En uygun fiyatları kaplıca otelleri için;

Günümüzde birçok kaplıca kaynağı ve bu bölgelerin çevresinde de kaplıca otelleri hizmet vermekte. Bu otellerden hizmet alarak kaplıca kürü tedavisine başlayabilirsiniz. Kaplıca seçimi yapmadan önce suyun değerleri hakkında bilgi sahibi olmanız ve hangi hastalıkların tedavi edilme sürecine katkı sağladığını da bilmeniz gerekir.

En Çok Tercih Edilen Kaplıcalar Hangileridir

En çok tercih edilen kaplıcalar arasında Oylat kaplıcaları yer alıyor. Suyu mineral değeri açısından yüksek olması ve belirli hastalıkların iyileşmesi noktasında oldukça kaliteli sonuçların alınmasına yardımcı olan bu doğal kaplıca, doğa ile bir bütün içerisinde yer alıyor. Bursa’nın İnegöl İlçesinde yer alan Oylat Kaplıcaları, günümüzde birçok kişi tarafından hem huzurlu bir tatil hem de şifalı sularından faydalanma imkanı için oldukça yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Konaklama açısından uygun olması ve suyun yararlı olması sayesinde kişiler hem tatil yapabiliyor hem de şifa bulabiliyor. Oylat kaplıcaları kireçlenme, romatizmal ağrılar, böbrek rahatsızlıkları, kadın hastalıkları, cilt ve deri hastalıkları, beyin yorgunluğu, reflü, düşük ve yüksek tansiyon durumu, stres ve yorgunluk ve benzer birçok hastalığa iyi geliyor.

Oylat kaplıcaları için;

Belirtilen hastalıklar konusunda sorun yaşayanlar kaliteli bir konaklama sağlayabilir hem de hastalıklarına şifa bulabilirler.

Kaplıcalar sadece hastalıklar için tercih edilmiyor. Tatil yapmak isteyenler için de ideal bir seçim olarak karşınıza çıkıyor. Her mevsim rahatlıkla tercih edilen bu kaplıca konaklama fiyatı açısından da oldukça ekonomik olarak karşınıza çıkıyor. Hem kaplıca kürü uygulaması yapabilir hem de doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Afyon Kaplıcaları İle Yaşam Kalitenizi Arttırın

Afyon kaplıcaları hem hayatın getirdiği stres ve yorgunluğu atmak hem de doğal kaynaklardan gelen termal sularından faydalanmak isteyenler için en çok tercih edilen kaplıca merkezlerinin başında geliyor. Ayrıca SGK kapsamı içerisinde yer almasından dolayı da sıklıkla tercih ediliyor. Kaplıca suyunun insan sağlığındaki en etkili olduğu yer olarak ön planda olan bölgede termal otellerden hizmet alarak kaliteli bir konaklama dönemi yaşayabilirsiniz. Afyon kaplıcaları da insan sağlığına birçok olumlu etki ile destek sunuyor.

Sindirim ve şeker hastalıklarına, safra kesesi, kas sistemlerine, diz eklem bozuklukları, bel ve boyun fıtığı, bağırsak hastalıkları, sedef, sivilce egzama ve buna benzer birçok rahatzılığın iyileşmesine etki ediyor. Afyon Kaplıcaları çevresinde bulunan otellerden birinde konaklayarak, doğal termal sularıyla profesyonel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Afyon kaplıcaları için;

Kaplıcalardan En İyi Şekilde Yararlanma Yolları

Hastalığın iyileşmesi noktasında kaplıca suyundan yararlanacak iseniz dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Öncelikle kür uygulamanızı düzenli yapmanız gerekir. Sabah aç karna ilk küre başlayabilirsiniz. Günde 2 veya 3 kür uygulaması yapmanız yeterli olacaktır. Kaplıca suyu bazı bölgelerde sıcak olabiliyor. Bunun için sıcaklığın ne kadar olduğunu öğrendikten sonra yararlanmanız yararınıza olacaktır. Terleme başladıktan 5 dakika sonra kaplıca suyundan çıkmalısınız. Çıktığınız zaman kesinlikle kendinizi üşütmemelisiniz. Düzenli kür uygulaması sonucu sağlıklı veriler elde edebilirsiniz. Kaplıcalar herkesin kullanabileceği ortak alanlar olarak karşınıza çıkıyor. Sizde sevdikleriniz ile birlikte beraber konaklama sağlayabilir ve kaplıcanın verdiği mucizevi şifa kaynağından yararlanabilirsiniz.


#turizm
#sağlık
#kaplıca
6 yıl önce