|

İstanbul'a girişler ne zaman açılacak? İstanbul'a gidişler ne zamana kadar kapalı?

İstanbul'da yaşanan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşandı. İstanbul içi ve İstanbul dışından şehre giriş yönünde trafikte aksamalar oldu. İstanbul'a kar nedeniyle otoyollar kapanırken, valilik son dakika açıklamalarında bulundu. İstanbul'da yaşanan ulaşım sorunlarının ardından İstanbul Valiliği'nden İstanbul'a girişlerin durdurulduğu açıklaması yapıldı. Peki, İstanbul'a girişler ne zaman açılacak? İstanbul'a gidişler ne zamana kadar kapalı olacak? Trakya, İzmit, Bursa istikametinden İstanbul'a girişler ne zaman devam edecek? İşte konuya ilişkin son açıklamalar...

21:13 - 24/01/2022 Pazartesi
Güncelleme: 21:23 - 24/01/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
istanbul
istanbul

İstanbul'a giriş yasak mı? sorusu günün en çok merak edilen sorusu oldu. İstanbul'da kar yağışının etkisiyle oluşan ulaşım sorunu gündemde yer aldı. Akşam saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen kar yağışı İstanbul'da hayatı olumsuz etkiledi. Valilik tarafından yapılan açıklama sonrası İstanbul'a giriş çıkış yasak mı? sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yerini aldı.

İSTANBUL'A GİRİŞLER YASAK MI?

İstanbul, son yılların en yoğun kar yağışlarından birini yaşıyor.

Öğleden sonra bastıran kar, megakenti adeta beyaza bürüdü.

Eksi derecelerin etkili olduğu kentte yollar buz pistine dönerken, trafik de durma noktasına geldi.

Ana ve ara yollarda kazalar yaşanırken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya yönünden İstanbul'a giriş ve çıkışların durdurulduğunu duyurdu.


Vali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, 'Kıymetli Sürücüler, İkinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.' dedi.

İkinci bir duyuruda bulunan Yerlikaya, "Kıymetli hemşehrilerim; İlimizde #Esenler, #Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; yarın (SALI) Çalar saat08.00’e kadar durdurulmuştur." ifadelerini kullandı.

Kıymetli Sürücüler, İkinci bir duyuruya kadar;#Trakya istikametinden #İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle İZİN VERİLMEYECEKTİR❗️Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.#ÖnceSağlıkÖnceGüven pic.twitter.com/XKIl65RmVT

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE UYARDI

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) de, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Trakya tarafından İstanbul'a girişlerin kapatıldığını duyurdu.

KGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Trakya tarafından İstanbul'a girişler yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapatılmıştır. Araçlar uygun alanlarda bekletilecektir. Trakya tarafından İstanbul yönüne gelecek olan sürücülerin trafiğe çıkmaması gerekmektedir" denildi.

#istanbul
#istanbula giriş yasak
#istanbula girişler
#istanbul ulaşım
#istanbul kar yağışı
#istanbula girişler ne zaman açılacak
2 yıl önce