|

İzmir iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak? 2024 İzmir iftar vakitleri

İzmir akşam ezanı ve iftar vakti, İzmir ezan ve namaz vakitleri haberimizde. Mübarek Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. Ramazan ayı Müslümanlar için iftar saatlerinin bekleyeceği heyecan dolu olacak. İzmir'de oruç tutan Müslümanlar için İzmir akşam ezan saati ve iftar vakitlerini haberimizde paylaştık. Diyanet 2024 Ramazan imsakiyesine göre 2024 Ramazan ayı İzmir imsak vakti, akşam ezanı ve iftar vaktileri haberimizde.

11:15 - 11/03/2024 Pazartesi
Güncelleme: 08:51 - 7/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
İzmir iftar vakti
İzmir iftar vakti
İzmir 2024 Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. 2024 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre İzmir iftar vakti, İzmir akşam ezanı, akşam namazı ve
haberimizde.

İzmir iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak?

İzmir imsak, sahur ve iftar vakitleri on bir ayın sultanı Ramazan ayının giriyor olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Diyanet tarafından hazırlanan 2024 İzmir imsakiyesinin tamamına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Ramazan ne zaman, hangi gün başlıyor 2024?

Bu yıl Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. İlk gün olan Pazartesi, Müslümanlar için iftar saatlerini bekleyeceği heyecan dolu bir gün olacak. Oruç ibadeti, 9 Nisan Salı gününe kadar devam edecek, bu süre içinde Müslümanlar tuttukları oruçlarla manevi bir arınma sürecinden geçecekler.

İlk iftar ne zaman 2024?

2024 yılının Ramazan ayının ilk teravih namazı 10 Mart Pazar günü, yatsı namazını müteakiben camilerde kılınacak.

Ardından ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak.

İzmir'de ilk teravih namazı ne zaman 2024?

İzmir'de 10 Mart Pazar günü yatsı ezanı 20:37'de okunacak. Buna göre; teravih namazı da yatsı namazının farzının ardından kılınmaya başlanacak.

Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün 2024?

2024 yılında Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek.

Ramazan Bayramı'nın önemli günleri:
  • 9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı Arefe Günü (yarım gün tatil)
  • 10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı'nın 1. Günü
  • 11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı'nın 2. Günü
  • 12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı'nın 3. Günü

İzmir'in Tarihi

İzmir, Antik Çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezi olmuştur. Eski Yunan döneminde Smyrna adıyla anılan İzmir, tarih boyunca Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. 1922 yılında Türk Kurtuluş Savaşı'nın önemli mücadelelerinden biri olan İzmir'in Kurtuluşu ile sonuçlanmıştır.

İzmir'in Coğrafi Konumu

İzmir, Türkiye'nin batısında, Ege Bölgesi'nin merkezinde yer alır. Ege Denizi'nin kıyısında bulunan İzmir, stratejik bir konuma sahiptir. Liman kenti olması nedeniyle ticaretin ve turizmin önemli merkezlerinden biridir. Ayrıca, doğal güzellikleri ve iklimiyle de dikkat çeker.

İzmir'in Nüfusu

İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri ve önemli bir sanayi, ticaret ve turizm merkezidir. 2022 itibarıyla nüfusu 4 milyonu aşmıştır ve bu nüfus sürekli bir artış göstermektedir. Kent, tarihi ve kültürel zenginliğiyle birlikte çeşitli etnik gruplardan ve kültürlerden insanlara ev sahipliği yapmaktadır.

İzmir'in Posta Kodu

İzmir'in posta kodları, şehrin farklı ilçelerine göre değişiklik gösterir. Örneğin, Konak ilçesinin posta kodu 352XX iken, Bornova ilçesinin posta kodu 350XX'dir. İzmir'in farklı bölgeleri için özel posta kodları bulunmaktadır.



#izmir
#izmir iftar vakti
#izmir iftar saati
#izmir akşam ezanı
#izmir imsakiye
2 ay önce