|

Kadir İnanır neden hastaneye kaldırıldı?

Kadir İnanır’ın neden hastaneye kaldırıldığı oldukça fazla merak ediliyor. Ünlü oyuncu Kadir İnanır, dün akşam saatlerinde Fulya Acıbadem Hastanesi’ne götürülerek yoğun bakıma alındı. Olayın ardından ise sevenleri hastaneye koştu. Peki Kadir İnanır neden hastaneye kaldırıldı?

Yeni Şafak
09:03 - 12/02/2018 الإثنين
Güncelleme: 09:09 - 12/02/2018 الإثنين
Diğer
Ünlü oyuncu Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı.
Ünlü oyuncu Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı.

Beynine pıhtı atması sonucu ünlü oyuncu dün akşam saatlerinde hastaneye kaldırılarak yoğuna bakıma alındı. Alınan son dakika haberlerine göre ise ünlü oyuncunun hayati tehlikesi bulunmuyor. Peki pıhtı atması nedir?

Yeşilçam’ın ünlü ismi Kadir İnanır, rahatsızlığı nedeniyle gece saatlerinde hastaneye kaldırıldı.

Gece saatlerinde aniden rahatsızlanan Yeşilçam’ın ünlü ismi Kadir İnanır, İstanbul Fulya’da bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada ameliyata alınan ünlü oyuncunun hayati tehlikesinin olmadığı ve tedbir amaçlı yoğun bakımda bekletildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili hastaneden henüz bir açıklama yapılmadı.
PIHTI ATMASI NEDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR?

Pıhtı Atması Belirtileri: Pıhtı atması sorunu damarları tıkamış olan pıhtının damarlardan ayrılarak kan dolaşımına karışmasıdır. Bu hastalıkta hasta felç geçirebilir ya da daha da ileri bir boyutta bir etkiye maruz kalarak yaşamını yitirebilir. Pıhtı atma sorunu aniden gelişebileceği gibi zamanla da etki gösterebilir.

Beyin, kalp ve böbreklere giden damarlarda meydana gelen pıhtı atması hayati risk taşır. Bu pıhtı vücudun her noktasında gerçekleşebilir. Kan dolaşım yolu ile de bir organa sıçrayabilir. Vücutta ki tüm işlemler beyin sayesinde koordine edilmektedir. Beyinde ki sinirler sayesinde insan vücudu sinirlerini kontrol eder. Beyinde pıhtı sıçraması sorunu bu sinir hücrelerinin zarar görmesine ve haliyle kişinin koordinasyon sistemine zarar vermektedir. Beyin yapısında binlerce damar kanalı bulunmaktadır. Bu damarlar yolu ile beyne ulaşan pıhtı bölgesel olarak zarara yol açacaktır.

PIHTI ATMASI NASIL OLUR?

Pıhtı atması, kan hücrelerinin bazıları sebebi ile damar içinde meydana gelişen pıhtının damarın duvarlarına yapışması ile oluşur. Bu damar duvarlarına yapışmış olan pıhtı duvardan ayrılırsa, kan dolaşımına karışmış olur ve beyne pıhtının ulaşmasına neden olur. Beyin dışında pıhtı atması olayı kalpte, bacaklarda, akciğer ve böbreklerde de yaşanabilir. Pıhtı atması sorunu kalp ve akciğeri beslemekte görev yapan bir damarda pıhtılaşma yaşanmış ise kişinin hayatını riske atar.

Ciddi hayati sorun niteliği taşır. Beyinde pıhtı atması sebebi ile uzun seyahat yapan kişilerde, uzun süre hareketsiz kalan bireylerde oldukça sık yaşandığına şahitlik edilmektedir. Uzun süre hareketsizlik de bacaklarda kan toplanmasına neden olacaktır. Bununla birlikte toplardamarda pıhtı oluşmaya başlar. Bu toplar damarda oluşan pıhtı da yerinden koptuğu zaman kan dolaşımı yolu ile pıhtı atması dediğimiz soruna neden olmuş olacaktır. Daha öncesinde kalp krizi geçirmiş bireyler, kalp kapakçığı sorunu yaşayan hastalar, kalp ritmi bozukluğu yaşayan hastalar, ileri yaşlarda ki kişiler ve genetik kökenli olarak bu sorunun yaşanma olasılığı yüksektir.

#Kadir İnanır
#Pıhtı atması
٪d سنوات قبل