|

Karadeniz 4. Kitap Fuarı ne zamana kadar açık?

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliğinin iş birliğinde düzenlenen fuar, çok sayıda yazar ile 220 yayınevinin katılımıyla açıldı. Peki Karadeniz 4. Kitap Fuarı ne zamana kadar açık? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
17:14 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 17:17 - 20/02/2018 Salı
AA
Karadeniz 4. Kitap Fuarı ne zamana kadar açık? sorusunun yanıtı haberimizde.
Karadeniz 4. Kitap Fuarı ne zamana kadar açık? sorusunun yanıtı haberimizde.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ile Türkiye Yayıncılar Birliğinin iş birliğinde düzenlenen Karadeniz 4. Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Vali Osman Kaymak, Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış töreninde, genç neslin kitap okuma alışkanlıklarını kazanmasının önemine işaret etti.

Samsun'da 60 bini üniversite öğrencisi olmak üzere 300 bin öğrenci bulunduğuna dikkati çeken Kaymak, velilerle öğrencilerin daha çok kitap okuması için "Samsun için okuma vakti" projesi geliştirdiklerini anlattı.

Kaymak, kitap okuyan kişinin daha hızlı düşünebildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Okullarda öğretmenler gayret ediyor, kitap veriyor ama maalesef kitap okuma alışkanlığını öğrencilere istediğimiz düzeyde veremiyoruz. Çocuğun elinde telefon, televizyon, bilgisayar var, o yüzden bir türlü kitaba alışamıyor. Aslında aileler de bu alışkanlığın kazanılmasını engelliyor bir yerde. Biz kitap okumanın sadece çocukla değil, aileyle başlayacağını düşünerek aileleri de bu işe katarak 8 Şubat'ta 'Samsun okuyor' kampanyası başlattık."

Her gün saat 20.00 sıralarında ailelerin ellerindeki elektronik cihazları bir kenara bırakarak okuma kampanyasına katıldığını aktaran Kaymak, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Kaymak, okumanın faydalarına değinerek, "Kitap okumak hayatın bir parçası, kişiye çok şey katıyor. Kitap okumanın çok farklı özellikleri var. Maalesef çocuklarımıza bunu veremiyoruz. Çünkü çocuk diyor ki 'Baba okumuyorsa ben niye okuyayım?'. Sigara içen birisinin çocuğuna 'sigara içme' demesinin ne kadar etkisi olduğunu düşünürsek, kitap okumanın faydasını anlatırken çocuklarımızın, gençlerin kitap okuması için velilerin de okuması lazım." ifadelerini kullandı.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de Samsun'un kitap fuarıyla birlikte bir kültür şölenine ev sahipliği yaptığına işaret etti.

Alagöz, 220 yayınevinin katıldığı fuara yaklaşık 500 yazarın katılacağını ve 60 kültürel etkinlik düzenleneceğini belirterek, "Bütün Türkiye'de Samsun'un konuşulduğu Samsun'da ve Karadeniz bölgesinde de kitabın konuşulduğu bir haftaya giriyoruz. TÜYAP fuarcılık olarak sadece fuarlara ev sahipliği yapmakla kalmıyoruz şehrin değerlerine de sahip çıkıyoruz. Bu noktada valimizin öncülüğünde Samsunspor'un yeniden eski günlerine dönebilmesi için başlatılan çalışmalara biz de TÜYAP fuarcılık grubu olarak katkı sağladık." ifadelerini kullandı.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ise Türkiye'de kitap okunmadığı yönündeki düşüncelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

TÜYAP Fuarcılık ile 7 ilde kitap fuarları düzenlediklerini anlatan Kocatürk, Türkiye'de kişi başı üretilen kitap sayısının 7,76 olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri ile davetliler, fuarı gezdi.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen katıldı.

Fuar, 25 Şubat Pazar gününe kadar ziyaretçileri ağırlayacak.

Fuara 220 yayınevinin yanı sıra çok sayıda yazar ve şair katılıyor.

#Samsun
#TÜYAP
#Karadeniz 4. Kitap Fuarı
#Osman Kaymak
6 yıl önce
default-profile-img