|

Kayseri TOKİ müstakil ve hisseli arsa kura sonuçları belli oldu mu?

TOKİ Kayseri arsa kura çekiliş tarihleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında "İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim" başvuruları 10 Ekim 15 Kasım tarihleri arasında alındı. Müstakil arsaların yüzölçümü yaklaşık 350-500 metrekare arasında değişecek. Fiyatı 192 bin 500 TL olan bu arsaların taksitleri ise 1.604 TL’den başlayacak. 25 bin arsa kontenjanının verildiği Kayseri’de müstakil ve hisseli arsa kura çekiliş tarihleri ise henüz açıklanmadı. Peki Kayseri TOKİ arsa sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ Kayseri arsa kura çekiliş sonuçları nereden nasıl öğrenilecek? İşte TOKİ müstakil, hisseli (müşterek) arsa sonucu isim listesi sorgulama ekranı

15:16 - 17/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 15:24 - 17/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
TOKİ Kayseri arsa sonuçları: Müstakil, hisseli asil yedek isim listesi
TOKİ Kayseri arsa sonuçları: Müstakil, hisseli asil yedek isim listesi

Milyonlarca kişinin başvurduğu İlk Evim Arsa, İlk İş Yerim Projesi'ne yoğun ilgi söz konusu oldu. 10 Ekim’de başlan TOKİ arsa başvuruları 15 Kasım’da tamamlandı. Hisseli arsalar 112 bin 500'den başlayan fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle vatandaşa sunulacak. Müstakil arsaların yüzölçümü yaklaşık 350-500 metrekare arasında değişecek. Fiyatı 192 bin 500 TL olan bu arsaların taksitleri ise 1.604 TL’den başlayacak. Peki Kayseri TOKİ arsa kura çekilişleri ne zaman yapılacak? TOKİ Kayseri arsa kura tarihleri açıklandı mı? İşte detaylar.

Kayseri TOKİ arsa kura sonuları ne zaman açıklanacak?

TOKİ kura çekilişi ilk olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan 12 ilde tamamlandı. TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde ikici etap kura çekimi bugün başlıyor. 11 ilde 29 bin 363 konut için kura çekimleri 17-28 Kasım arasında yapılacak. TOKİ arsa başvurları da tamamlandı. 100 bin arsa satışının olduğu Kayseri TOKİ arsa kura çekiliş tarihleri ise henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili açıklama yapıldığında haberimizde yer vereceğiz.

Kayseri TOKİ arsa kura çekiliş sonuçları nasıl öğrenilir?

TOKİ kura çekimi hakkında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, "Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek." dedi. TOKİ Kayseri kura çekilişleri canlı yayını kurumun resmi sosyal medya hesapları üzerinden izlenebiliyor. Bu hesaplara Twitter ve Facebook üzerinden erişebilir ya da aşağıdaki bağlantı üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.

Kayseri TOKİ arsa kuraları nasıl çekilecek?

Kura noter huzurunda TOKİ denetiminde çekilecek. Başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme Kurası", noter huzurunda, TOKİ yetkilileri denetiminde çekilecek. Kura yeri ve programı TOKİ'nin internet sayfasında açıklanacak.

Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecek.

TOKİ Kayseri'de arsalar nerede?

TOKİ arsaları kaç metre kare?

Yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 metrekare ile 500 metrekare arasında değişen, 1 adet en fazla brüt 150 metrekare konut yapmaya müsait müstakil arsa ve yüzölçümü değişiklik gösteren, plan yapılaşma koşullarına göre toplu yapı yapmaya müsait, birden fazla hissedarı olan müşterek arsa bazında başvuru yapılacak.

Kayseri TOKİ arsa fiyatları ne kadar?

İlk grupta olan ve fiyatı 192 bin 500 lira olan müstakil parselli arsaların aylık taksidi 1604 TL olacak ve 10 yıl vadeyle ödenecek. İkinci grupta olan ve fiyatı 112 bin 500 lira olan hisseli parsel arsaların aylık taksidi 937 TL olacak ve 10 yıl vadeyle ödenecek.

#Kayseri
#Kayseri TOKİ
#Kayseri TOKİ arsa kura sonuçları
#Kayseri arsa sonuçları isim listesi
1 yıl önce