|

Kürt kıyafetleri defilesi gerçekleştirildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentinde "Geleneksel Kürt Kıyafeti Defilesi" düzenlendi.Bir otelde düzenlenen ve oldukça ilgi gören defilede kadın ve erkek mankenler, farklı renk ve desenlerdeki Kürt kıyafetlerinin tanıtımı için podyuma çıktı. Erkek mankenler, şal ve şapıktan oluşan takımları giyerken kadın mankenler, fistan denilen elbiselerin tanıtımını yaptı.

Aa
00:00 - 1/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:15 - 1/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kürt kıyafetleri defilesi gerçekleştirildi
Kürt kıyafetleri defilesi gerçekleştirildi

Organizasyonun sorumlusu Gürzal Abdulkadir, yaptığı açıklamada, defilede sergilenen kıyafetlerin, Kürt kültürünün bir parçası olduğunu belirterek, "Geleneksel Kürt kıyafeti maalesef artık yeterince ilgi görmüyor. Bölgemizde bu kültürü yeniden canlandırmak ve bu giyim tarzına rağbeti artırmak için böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.

Abdülkadir, defilede podyuma çıkan mankenlerin bir kısmının Süleymaniye Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler olduğunu, bazılarının ise Suriyeli ve Filipinli olduğunu aktardı.

IKBY'nin Süleymaniye, Erbil ve Duhok kentlerinde Kürt kıyafetine rağbetin artırılması için her yıl değişik etkinlikler düzenleniyor. "Geleneksel Kürt Kıyafeti Günü" ilan edilen 8 Mart'ta bölgedeki bütün erkekler ve kadınlar, otantik elbiseler giyecek

10 yıl önce