|

Türkiye''yi Hera Büyüktaşçıyan temsil edecek

Henkel''in Orta ve Doğu Avrupa çapında düzenleyeceği Henkel Art.Award.''a Türkiye''den katılacak sanatçı belirlendi. Başvuruları değerlendiren jüri, genç sanatçı Hera Büyüktaşçıyan''ı seçti.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 3/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 14:00 - 3/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye''yi Hera Büyüktaşçıyan temsil edecek
Türkiye''yi Hera Büyüktaşçıyan temsil edecek

Henkel''in Orta ve Doğu Avrupa çapında düzenleyeceği Henkel Art.Award. için Türkiye''den katılacak sanatçı belirlendi. Başak Şenova (Küratör), Bige Örer (İstanbul Bienali Direktörü), Zeren Göktan (Sanatçı), Erdağ Aksel''den (Sanatçı ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi) oluşan jüri 11 Haziran''da bir araya geldi. Sanatçı Hera Büyüktaşçıyan''ı seçen jüri üyeleri, gerekçelerini şöyle özetledi:

''Hera Büyüktaşçıyan''ın araştırmaya dayalı, mekana özgü yerleştirmeleri, mekanın fiziksel özelliklerinin yanı sıra tarihi ve psikolojik karakterine göndermeler yapar. Jürinin Hera Büyüktaşçıyan''ı seçmesinin sebebi, bu yapıtların üretimindeki duyarlı ve derin yaklaşımdır.''

Hera Büyüktaşçıyan kimdir?

1984 yılında doğan Hera Büyüktaşçıyan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi''nde sanat eğitimini tamamladı. Büyüktaşçıyan işlerinde toplumsal kimlik ve bellek, aidiyet, ötekilik, tekillik ve zenofobi gibi kavramlar üzerine odaklanıyor. Büyüktaşçıyan'ın katıldığı sergilerden bazıları şunlar:

'Değişkenler & Dönüşkenler' (2009, İstanbul); 'İstanbul''da Yaşıyor ve Çalışıyor' (2010, İstanbul); 'art.homes' (2010-2011, Münih-İstanbul); 'Worthy Hearts' (Yerevan, 2011); 'Looking Somewhere to Land' (Stokholm, 2012),'Yansıma Üzerine Düşünceler' (2012, Galeri Mana, İstanbul), 'Blur' (Münih, 2012), 'Haset, Husumet, Rezalet' (2013, ARTER, İstanbul), 'Unutulanın Hatıraları' (2013, Adahan, İstanbul) ve 'Bir İkindi Macerası' (2012, SALT Beyoğlu, İstanbul)


11 yıl önce