|

Meral Akşener isyan çağrısı yaptığı İmamoğlu ve Yavaş ile görüşecek mi?

İYİ Parti lideri Meral Akşener'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'a "Millet sizi göreve çağırıyor” demişti. Her iki isim de Kılıçdaroğlu’nun yanında durduğunu yaptıkları açıklama ile duyurmuştu. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği iddia edildi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'dan bu iddiaya yönelik son dakika açıklaması geldi. Peki Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Akşener ile görüşecek mi, görüşme ne zaman, saat kaçta olacak? İşte detaylar.

16:34 - 4/03/2023 Cumartesi
Güncelleme: 18:04 - 4/03/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Meral Akşener
Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Meral Akşener

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek ve aday olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek istediklerini iletecek.

Meral Akşener ile Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu nereden görüşecek?

Konuya ilişkin CHP'den yapılan bilgilendirmede, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yavaş ve İmamoğlu'nun Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaştığı belirtildi. "Sayın Genel Başkan'ımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil bilakis büyümesini arzulamaktadır." ifadesine yer verilen bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

"İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede iradelerinin Sayın Genel Başkan'ımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkan'ımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin malumudur."

Meral Akşener İmamoğlu ve Yavaş ile görüşecek mi?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener ile görüşeceğine yönelik iddiaları yalanladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan dağılan 6’lı masa için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masa ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Erdoğan, "AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik. Yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz. Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde. Böyle olacağını aylar öncesinden söylemiştik." dedi. Dökülen taşları toplamak gibi bir dertleri olmadığını söyleyen Erdoğan, Biz bunun böyle olacağını zaten aylar önce söylemiştik. Oturdular, konuştular, dağıldılar. Biz söylemiştik" diye konuştu.

#Mansur yavaş
#ekrem imamoğlu
#meral akşener
1 yıl önce