|

Mustafa Kurt kimdir? Marmara Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Mustafa kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Mustafa Kurt kimdir? sorusu arama motorunda araştırılan konular arasında yer aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne ise Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı. Marmara Üniversitesi Rektörü olan Mustafa Kurt hakkında ayrıntılar merak kazandı. Peki, Mustafa Kurt kimdir? Prof.Dr. Mustafa Kurt'un akademik kariyeri ve hayatı hakkında ayrıntılar haberimizde...

00:30 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 00:40 - 21/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
mustafa kurt
mustafa kurt

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu atamalarda, Marmara Üniversitesi rektörülüğüne yeni atama gerçekleşti. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt oldu. Bu noktada, Prof. Dr. Mustafa Kurt biyografisi ve akademik kariyeri merak konusu oldu.


MUSTAFA KURT KİMDİR?

Mustafa Kurt, 1964 yılında Bafra/Samsun’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa’ da tamamladı. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Marmara Üniversitesinden aldı. 1992 yılında Dünya Bankası bursu ile öğretim elemanı yetiştirme programı kapsamında İngiltere’de bulundu. 1996 yılında doçent 2002 yılında Profesör oldu.

Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölüm Başkanlığı ve Anabilim Dalı Başkanlığı, Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Anabilim Dalı Başkanlığı, Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu, Teknoloji Fakültesi Kurulu üyeliklerinde bulundu. Marmara Üniversitesi Rektör danışmanlığı, Yaz Okulu Koordinatörlüğü, Müfredat Komisyonu üyeliği, Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanlığı, 2019 yılından itibaren Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekilliği ve 2018 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir.

Bilgisayar destekli tasarım ve imalat, makine elemanları, talaşlı imalat yöntemleri ve optimizasyonu, plastik enjeksiyon kalıpçılığı ve tasarıma etki eden parametrelerin deneysel ve teorik araştırılması, eklemeli imalat ve topoloji analizi konularında akademik çalışmaları ve yayınları olan, çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezlerinde danışmanlık yapan Mustafa Kurt evli ve üç çocuk babasıdır.

EĞİTİM BİLGİLERİ

Doktora,MarmaraÜniversitesi,FenBilimleriEnstitüsü,MakineEğitimi (Dr),Türkiye 1987 -1993

YüksekLisans,MarmaraÜniversitesi,FenBilimleriEnstitüsü,MakineEğitimi (Yl) (Tezli),Türkiye 1985 -1987

Lisans,MarmaraÜniversitesi,TeknikEğitimFakültesi,Türkiye 1981 -1985

#mustafa kurt
#mustafa kurt kimdir
#prof dr mustafa kurt
#marmara üniversitesi rektörü mustafa kurt
#marmara üniversitesi rektörü kim
3 yıl önce